DOLAR 32,5076 -0.11%
EURO 34,9780 0.39%
ALTIN 2.429,650,28
BITCOIN 2069048-4,01%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
‘Ev Hanımları İçin Ek İş’ Vaadiyle Dolandırıcılık!

‘Ev Hanımları İçin Ek İş’ Vaadiyle Dolandırıcılık!

ABONE OL
1 Aralık 2022 11:49
‘Ev Hanımları İçin Ek İş’ Vaadiyle Dolandırıcılık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir merkezli, aralarında Hatay’ın da olduğu 7 ilde düzenlenen operasyonda internette “ev hanımları için ek iş” ilanları vererek başvuranları dolandırdıkları suçlamasıyla 21 kişi yakalandı.

İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internette “ev hanımları için ek iş”, “evde sabun paketleme” gibi ilanlar ve sitelerle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Araştırma sonucu siteler ve reklamları tıklayıp yabancı uyruklular adına kayıtlı cep telefonu numaralarına mesaj göndererek başvuru yapan mağdurlardan “sigorta, kargo, sipariş, dosya ve vergi ücreti” istendiği belirlendi.

ADRESLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Başvuranlardan banka hesap numarasına para göndermelerini isteyen şüphelilerin inandırıcı olmak için de çeşitli bakanlıkların logolarını kullandıkları, sahte şirket isimleriyle vergi levhası, belge ve görseller kullandıkları tespit edildi.

Soruşturma doğrultusunda polis ekipleri, İzmir, Adana, Antalya, Hatay, Kastamonu, Mersin ve Van’da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların, önemli bölümü ev kadınları olmak üzere 500’e yakın kişiyi yaklaşık 4 milyon 500 bin lira dolandırdığı kaydedildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemi sürüyor.

AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.