DOLAR 32,5889 0.34%
EURO 34,8082 0.2%
ALTIN 2.498,390,58
BITCOIN 21095935,63%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Evde olabilecek huzur ve bereket sembolleri

ABONE OL
16 Kasım 2022 11:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinizde ya da iş yerinizde huzuru ve bereketi çağırmak isterseniz bu dekoratif sembollere hemen yer açın. İşte şans getirecek semboller…

MANEKİ-NEKO: ÇAĞIRAN KEDİ

Maneki Neko Japon kültüründe Bolluk / Şans / Bereket Çağıran anlamlarına geliyor. Japoncası Maneki Neko, İngilizcesi ise Beckoning Cat‘tir.

Doğu felsefesinin en güçlü temsilcilerinden Japonların inanışına göre, Maneki-Neko bulunduğu yere hem şans getirir hem de kötülüklerden korur.

Bir Japon mitine göre 17. yüzyılın ortalarında Tokyo yakınlarındaki Gotoku-Ji tapınağı oldukça bakımsız ve fakir durumdaydı. Tapınakta son kalan keşiş kedisiyle zor bir hayat sürüyordu. Bir gün tapınağın yakınındaki ağacın gölgesinde dinlenmek için samuraylar gelir. Kedi eliyle onları çağırır ve samuraylar tapınağa girer. Ardından büyük bir fırtına başlar. Az önce samurayların oturduğu ağaca şimşek çarpar. Böylelikle kedi onların hayatını kurtarmış olur.

Samuraylar fırtınanın dinmesiyle tapınaktan ayrılır. Sonrasında hayatlarını kurtaran keşiş ve kedisine bereketli topraklar bağışlarlar.

Maneki-Neko beyazsa mutluluğu, sarıysa parayı ve siyahsa sağlığı sembolize eder. Sağ patisini sallıyorsa para ve iyi talihi, sol patisini sallıyorsa müşteri ya da insanları davet ettiğine inanılmaktadır. Kedi eğer sol patisini kaldırıyorsa ofisinize bereket gelecektir, sağ patisini kaldırıyorsa eve huzur getirecektir. Elinde tuttuğu ise, bir ryo madeni parasıdır. Ryō, Meiji öncesi Japonya Shakkanhō sisteminde altın bir para birimiydi.

Gotokuji Tapınağı

Maneki Neko’nun doğum yeri olarak kabul edilen Tokyo’nun Setagaya semtinde bulunan Gotokuji tapınağı her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır.

Bahçesinde yüzlerce Maneki Neko objesi olan tapınağa yolu düşenler için bir bilgi, giriş ücretsiz olup sabah 6’dan akşam 6’ya kadar ziyaret edilebilmektedir.

Japon Kısa Kuyruk Cinsi

Kedi türlerinden Japon kısa kuyruk (Japanese Bobtail) cinsi kedinin Maneki Neko’nun soyundan geldiğine inanılmaktadır.

Şanslı Renk Özellikleri

Genellikle altın, siyah, pembe, yeşil, kırmızı ve beyaz renklerdedirler.

Siyah Maneki Neko: Güven çağırmaktadır ve kötülükleri defeder.

Altın Maneki Neko: Zenginlik, Bolluk ve Parayı çağırmaktadır.

Pembe maneki Neko: Aşkı ve sevgiyi çağırır.

Yeşil Maneki Neko: Bilgelik ve sakinliği çağırmaktadır.

Beyaz Maneki Neko: Mutluluğu ve iyiliği çağırmaktadır.

Kırmızı Maneki Neko: Hastalıklara karşı sağlığı çağırmaktadır.

JİN CHAN: BEREKET KURBAĞASI

Feng Shui felsefesinin önde gelen sembollerinden Jin Chan’in bulunduğu yere para ve bereket getirdiği düşünülüyor.

Bir Çin mitine göre Jin Chan’in karısı 8 Ölümsüzden biridir. Efsaneye göre karısının ölümsüzlüğünü kıskanan Jin Chan, ölümsüzlüğü ondan çalmaya çalışır. Karısı Jin Chan’i cezalandırmak için onu bir kara kurbağasına çevirir.

Bir başka efsaneye göreyse kurbağa insanları yiyen kötü bir canavardır. 8 Ölümsüz tarafından cezalandırılır. Kurbağa ihtiyacı olan insanların evlerine para tükürerek günahlarından arınmaya çalışacaktır.

Bereket kurbağasını kapıya yakın, fakat evin içine bakacak şekilde yerleştirin. Ailecek ortak kullanılan alanlarda kullanın.

5 ELEMENT PAGODA

Metal, su, tahta, ateş ve toprağı sembolize eden Pagoda, Feng Shui felsefesinin en temel objelerinden biri.

Bir yılan yılı olan 2013’te yaşam alanınızı tartışmalardan korumak için 5 Element Pagoda’yı kullanabilirsiniz. Pagoda, eksilen enerjilerden etkilenmemenizi sağlayacaktır. Evrenin enerjisini arkanıza alıp yolunuza daha sağlam adımlarla devam etmenizi sağlar.

HZ. FATMA’NIN ELİ (HAMSE)

Türkiye’de oldukça yaygın olarak kullanılan Fatma’nın Eli’nin nazarlardan koruduğuna inanılır.

İnanışa göre Hz. Muhammed’in kızı Fatma, kocası Hz. Ali’yi başka bir kadınla görür. Mutfağa döner ve pişirmekte olduğu helvayı şaşkınlıktan eliyle karıştırır. Hz. Ali durumu fark edince Fatma’nın elini helvadan çıkartır.

Fatma’nın eli o zamandan bu yana sadakat ve sabır sembolü olarak anılır. Fatma’nın eli sembolünün aynı zamanda nazardan koruyarak şans getirdiğine de inanılır. Aynı sembol pek çok kültürde de var. Araplarda ‘Hamse Eli’, Hindu’larda ‘Humsa Eli’, Musevilerde ise ‘Hameş Eli’ olarak söyleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.