DOLAR 32,5052 0.16%
EURO 34,7691 0.1%
ALTIN 2.489,721,13
BITCOIN 20686215,60%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
<strong>Expo Etkinliklerine Vatandaştan Tam Not</strong>

Expo Etkinliklerine Vatandaştan Tam Not

ABONE OL
27 Nisan 2022 14:18
<strong>Expo Etkinliklerine Vatandaştan Tam Not</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta birçok etkinliğe imza atılan EXPO 2021 Hatay alanları, başta çocuklar olmak üzere binlerce kişiden tam not aldı.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin açılışıyla başlayan etkinlikler, TED Hatay Koleji ve UNICEF iş birliğiyle düzenlenen ‘İklim Değişikliği ve Çocuklar’ adlı fotoğraf sergisi ile devam etti. Antakya’daki EXPO alanında yer alan şehir bahçelerinde yapılan gösterilere HBB Çocuk Korosu’nun verdiği konser ve Sunay Akın’ın ‘Cumhuriyet Yolunda’ adlı gösterisi eşlik edince bayramın coşku ve neşesi katlanarak arttı.

UNICEF VE TED KOLEJİ’NDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

Açılışını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yaptığı, TED Hatay Koleji ve UNICEF iş birliğiyle düzenlenen fotoğraf sergisinde, kirliliğin azaltılması, çevresel açıdan sürdürülebilir çözümlerin benimsenmesi, çocukların iklim değişikliğinin etkilerinden korunması ve iklim eylemine katılımlarının teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu.

SAVAŞ: YARIN ÇOK GEÇ

Açılışı yapan Savaş, serginin ‘Şimdi harekete geç’ sloganına ‘Yarın çok geç’ diye ekleme yaparak iklim krizinde önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi.

ANTALYA BAHÇESİ’NDE 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

Antakya alanındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bahçede çocuklarla birlikte çeşitli eğlenceler yapıldı. Düğmeli ev ve bahçenin hikâyesini dinleyen çocuklar ikramlar ve müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

HBB ÇOCUK KOROSU EN GÜZEL ŞARKILARIYLA SAHNEDEYDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, 23 Nisan akşamı Sunay Akın’ın ‘Cumhuriyet Yolunda’ adlı oyunu öncesinde konser verdi. Genç yaşlı yüzlerce kişinin eşlik ettiği konserde şarkılar, türküler ve marşlar hep bir ağızdan seslendirildi.

SUNAY AKIN, CUMHURİYET TARİHİNİN EN İYİ HİKÂYELERİNİ ANLATTI

Sunay Akın, ‘Cumhuriyet Yolunda’ adlı gösterisini her iki EXPO alanında da sergiledi. Türkiye ve Hatay’ın tarihine ışık tutan hikâyeleriyle izleyenleri duygulandıran Akın, kurtuluş mücadelesinin ve Cumhuriyet’in adı duyulmayan kahramanlarını, tarihin tozlu raflarından indirerek Hataylılarla paylaştı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.