DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077533-1,43%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
EXPO Gönüllüleri Tohumları Toprakla Buluşturdu

EXPO Gönüllüleri Tohumları Toprakla Buluşturdu

ABONE OL
16 Aralık 2021 14:52
EXPO Gönüllüleri Tohumları Toprakla Buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri, dev organizasyonun amacına uygun bir etkinlikte daha buluştu.

HBB’nin Kisecik’teki üretim fidanlığında bir araya gelen gönüllüler, balkon bahçeciliğine dikkat çekmek ve bunu yaygın hale getirmek için farklı süs biberi tohumlarını toprakla buluşturdu.

EXPO Gönüllüleri, balkon bahçeciliğinde önemli yer edinen süs biberi yetiştiriciliğinin detaylarını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi ve aynı zamanda EXPO’21 Hatay’ın resmi danışmanı Prof. Dr. Kazım Mavi’den öğrendi.

Hatay’daki biber türlerinin ihraç edilen bitki türlerine alternatif olabileceğini söyleyen Mavi, “Bugünkü etkinlik çok verimli oldu. Hatay özelindeki farklı süs biberi türleri ile doğadan topladığımız türlerin ihracatını başarabiliriz. EXPO 2021 bu türlerin dış pazara ihraç edilmesine katkı sunacaktır. Expo’yu şehrimize kazandıran Hatay Büyükşehir Belediyesine, Expo ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı bir organizasyon olmasını diliyorum” dedi.

Expo Gönüllüleri de etkinlikten büyük keyif aldıklarını dile getirdi.

Genç gönüllü Beyza Akti, “Güzel, değişik ve farklı bir etkinlik oldu. Bilmediğimiz yeni şeyler öğrendik. Öğrendiklerimizi çevremize öğreteceğiz ve bundan keyif alacağız. Expo’nun şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum. Organizasyonun şehrimizde yapılacak olmasından çok mutluyum” dedi.

Etkinliğe katılan bir diğer Expo gönüllüsü Büşra Yılmaz da izlediği başka bir etkinlikten sonra gönüllü olmaya karar verdiğini söyleyerek “Biber yetiştiriciliğini evde yapıyor ancak teknik bilgisini bilmiyorduk. Onun için bugünkü etkinlik çok verimli geçti. Bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Hatay’ın hak ettiği değere Expo ile daha çabuk ulaşacağını düşünüyorum. Nisanda çok güzel etkinlikler bizi bekliyor” ifadelerini kullandı. Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Kazım Mavi, gönüllülere farklı türdeki biber tohumlarını hediye etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.