DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2272078-0,82%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EXPO Gönüllüleri’nin Hatay keşfi sürüyor

EXPO Gönüllüleri’nin Hatay keşfi sürüyor

ABONE OL
2 Temmuz 2021 10:57
EXPO Gönüllüleri’nin Hatay keşfi sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay’ın tanıtımında büyük rol üstlenen Expo Gönüllüleri, organizasyonun maskotlarına hayat veren dağ ceylanlarının yaşam alanını gezdi.

Gazella gazellaların üretim merkezinde dağ ceylanlarını yakından görme fırsatı bulan EXPO Gönüllüleri, manzarası ve florası ile önemli bir bölge olan Kırıkhan Gölbaşı sulak alanını da ziyaret etmeyi unutmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Akademiler Direktörlüğü tarafından düzenlenen gezide keyifli dakikalar yaşandı. Gönüllüler, dağ ceylanlarını elleriyle besleyerek farklı bir deneyim yaşama imkânı buldu. Gezinin farkındalık açısından önemli olduğunu ifade eden EXPO Akademiler Direktörü Aybüke Aktemur, “Bugün burada Gazella gazellalar hakkında farkındalık yaratmak için bir rota oluşturduk. Üretim tesislerinde olan dağ ceylanlarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldık” diyerek EXPO Gönüllüleri’nin etkinlikten keyif aldığını söyledi.

BİLMEZ: DAĞ CEYLANLARINI GÖRME İMKÂNIM OLMAMIŞTI

Etkinlik sayesinde dağ ceylanlarının yaşama alanlarını yakından görme fırsatını bulduklarını belirten EXPO Gönüllüsü Servet Bilmez, “Daha önce dağ ceylanlarını görme imkânım olmamıştı. Bu etkinlik sayesinde keşfetmiş oldum. Çevreme de dağ ceylanları hakkında bilgiler vereceğim. Bu etkinliğin bu açıdan fayda sağladığını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

ÇAĞLAR: HATAYLI OLARAK BİLMEDİKLERİMİZİ EXPO SAYESİNDE ÖĞRENMİŞ OLUYORUZ

EXPO Gönüllüsü Sevilay Çağlar düşüncelerini paylaşarak, “Düzenli olarak etkinliklere katılıyor, yeni ve farklı şeyler öğreniyoruz. Bizlere dağ ceylanlarını görme imkânı sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Dağ ceylanlarının neslinin tükenmekte olduğunu ve burada sağlıklı bir şekilde üretimlerine devam edildiğine şahit olduk. Bunun için gururluyum. Hataylı olarak bilmediklerimizi EXPO sayesinde öğrenmiş oluyoruz” dedi. EXPO Gönüllüsü Ali Birvural da, dağ ceylanlarının EXPO 2021’de Hatay’ın tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.