DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20903961,29%
Hatay
13°

KAPALI

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Expo Hatay İçin Büyük Bir Kazanım

Expo Hatay İçin Büyük Bir Kazanım

ABONE OL
6 Temmuz 2022 14:06
Expo Hatay İçin Büyük Bir Kazanım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EXPO 2021 Hatay’ın Uluslararası Organizasyon Ödül Töreni için kente gelen konuklar Antakya EXPO alanını gezdi.

AIPH(Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) yöneticileri ve İller Bahçesinde birbirinden güzel tasarımlarıyla EXPO alanına değer katan belediyelerin temsilci ve yöneticileri, hem kendi bahçelerini hem de diğer şehirlerin bahçelerini gezerek bilgiler aldı.

EXPO’da kentin tarihine yolculuk yapan konuklar aynı zamanda dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden gelerek alandaki yerini alan farklı kültürleri de deneyimleme olanağı buldu.

EXPO ALANLARI HATAY’IN KALBİNİN ATTIĞI YER

Ödül töreni öncesi konuklara eşlik eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, alanda yaptığı konuşmada EXPO 2021 Hatay’ın açıldığı günden bugüne kente eşsiz katkıları olduğunu dile getirdi. Hatay’ın değerlerini dış dünyaya tanıtacak büyük bir organizasyon olduğunun altını çizen Savaş, hem Arsuz hem Antakya alanlarının kentin merkezi haline geleceğini ifade etti.

EXPO etkinliklerinin 3 ay daha devam edeceğini sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, bu etkinliklerden sonra 4 gün sürecek uluslararası bir tarım fuarının yapılacağını söyledi.

Savaş, EXPO alanlarının tarım, ticaret, turizm, eğlence, eğitim ve çeşitli kültür faaliyetlerinin yapıldığı önemli bir yer olmayı sürdüreceğini açıkladı. 

HATAY HORTİKÜLTÜREL SEKTÖRÜNDE GELECEKTE İYİ BİR YERDE OLACAK

Alanı gezen AIPH(Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) Başkanı Leonardo Capitanio şunları söyledi:

“Benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Yeşilin ön planda olduğu bu alanı gezmek benim için harikaydı. Hatay, hortikültürel sektöründe gelecekte iyi bir yerde olacak. Buranın toprağı, verimliliği ve suyu çok güzel. Bu sebeple gelecekte bu alanda başarılı bir yerde olacağına inanıyorum. Hatay, harika bir yer ve dünyanın her yerinden insanları buraya davet ediyorum.”

EVANS: EXPO HATAY İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM

AIPH Uluslararası İlişkiler Direktörü Treve Evans da EXPO’nun Hatay için büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek, “Alanı ilk kez inşaat aşamasındayken ziyaret ettim. Şu an gelinen nokta muazzam. Geleceğinin çok iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

AIPH TÜRKİYE TEMSİLCİSİ YILMAZ:  HATAY BİTKİ ÜRETİCİLİĞİ VE TİCARETİ İÇİN ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP

AIPH Türkiye Temsilcisi İsmail Yılmaz, Hatay’ın iklim, arazi koşulları ve pazara yakınlığı bakımından bitki üreticiliği ve ticareti için önemli potansiyeli olduğunu vurgulayarak, EXPO’nun bu potansiyeli ortaya çıkaracak önemli bir avantaj olduğunu söyledi. EXPO’nun kalıcı bir eser olacağını da sözlerine ekleyen Yılmaz, her iki alanın da gelecekte Hatay için önemli bir merkez haline geleceğini belirtti.

WAHİD: “EXPO DÜNYANIN HER YERİNDEN İNSANLARI BİR ARAYA GETİREN BÜYÜK BİR GİRİŞİM”

EXPO 2021 Hatay’a kendi kültürlerini ve mutfaklarını paylaşmak üzere gelen katılımcılardan Pakistanlı Abdul Wahid, alanlarla ve organizasyon ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“EXPO’da iki bahçe inşa ettik. Bir bahçemiz Antakya diğeri ise İskenderun alanında. Bir de İskenderun alanında bir restoranımız var. Bu çok güzel bir şey. İskenderun’da insanların Pakistan yemeklerini tadabilecekleri bir restoranımız var. Türkiye’deki çaya benzeyen Chai’miz ve Pakistan’dan çok özel lezzetlerimizi buraya getirdik. Bu organizasyon Hatay için büyük bir girişim. İnsanları başka kültürleri görebilmeleri için bir araya getiriyor. Şehir için ulaşım, altyapı ve ekonomik olarak büyük bir itiş gücü olduğunu görebiliyorum.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı Dr. Çiğdem Hacıoğlu, da alanı çok beğendiğini söyleyerek, “Gelecek nesillere böyle güzel bir alan bıraktıkları için HBB Başkanı Lütfü Savaş ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yeşil alanlar, çeşitli etkinlikler ve gastronomi alanlarının yapılmış olması çok güzel. EXPO 2021 Hatay amacına ulaştı diye düşünüyorum”

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, EXPO 2021 Hatay ile ilgili şöyle konuştu:

“EXPO’lar farklı ülkelerdeki farklı kentlerdeki insanları bir araya getiren dünyadaki en büyük fuarlardır. Bu büyük bir başarı. Türkiye’deki ikinci EXPO’nun Hatay’da yapılıyor olması çok önemli. Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu organizasyonu kendi imkânlarıyla yapıyor olması çok büyük bir başarı. Ekonomiye, turizme ve kentin tanıtımına çok ciddi katkıları var. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Böyle bir projeyi hem ülkeye hem de kentlerine kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum.”

Konuklar, EXPO Antakya alanı gezisi sonrasında düzenlenen yemekte Hatay’ın zengin mutfağını deneyimledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.