DOLAR 32,5780 0.16%
EURO 34,9042 0.64%
ALTIN 2.431,42-0,05
BITCOIN 21635690,86%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
EXPO’da İlkler Yaşanmaya Devam Ediyor

EXPO’da İlkler Yaşanmaya Devam Ediyor

ABONE OL
24 Haziran 2022 14:32
EXPO’da İlkler Yaşanmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından olan TransAnatolia, 12. yılında Hatay’dan start alacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının desteğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenecek TransAnatolia Rally Raid yarışları, 20 Ağustos’ta Hatay’dan başlatıp 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek.

Yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik rotada ve 7 gün sürecek organizasyona çok sayıda ülkeden yaklaşık 100 yarışmacı katılacak.

İnsanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve farklı inançların bir arada yaşadığı, kadim şehrimiz Hatay’dan start alacak TransAnatolia’nın tanıtım toplantısı EXPO alanında gerçekleştirildi.

Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, TOSFED Başkan Vekili Nisa Ersoy, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, Sportif Direktörler Orhan Çelen ve Jordi Arcarons ile birçok basın mensubu katılım gösterdi.

16 İL VE 2 BİN 500 KİLOMETRE YOL GEÇİLECEK

TransAnatolia Rally Raid Yarışma Direktörü Burak Büyükpınar, Antakya EXPO Alanı’nda düzenlenen basın toplantısında, organizasyonun 12’ncisini Hatay’da gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yarışmayı her yıl farklı rotalarda yapmaya çalıştıklarını belirten Büyükpınar, organizasyonun aynı zamanda bir turizm aktivitesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin tanıtımının kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Büyükpınar, yarışamaya Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının aralarında bulunduğu birçok kurum ile kuruluşun destek verdiğini açıkladı.

Büyükpınar, yarışmaya motosiklet, ATV, kamyon, otomobil gibi arazi yeteneği olan tüm araçların katılabildiğini vurguladı.

ÜLKENİN TURİZMİNE VE TANITIMINA HİZMET EDİLMEKTEDİR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nisa Ersoy da TransAnatolia’nın özellikleri olan bir yarış olduğunu belirtti. Organizasyona sadece sportif olarak bakmamak gerektiğini anlatan Ersoy, TransAnatolia’nın ülkenin turizmine ve tanıtımına hizmet eden bir organizasyon olduğuna dikkati çekti.

EXPO’da Ralli Heyecanı Yaşanacak

Toplantıda programla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Savaş: “EXPO Alanımız birçok sanatsal ve sporsal faaliyete ev sahipliği yapmaya devam ediyor. EXPO’da ilkleri ve enleri gerçekleştiriliyoruz. Türkiye’nin en önemli yarışmasını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese, sportif direktörlere teşekkür ediyor, yarışacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”dedi.

Konuşma ardından yarışmayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgiler aktarıldı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.