DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20797452,82%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

EXPO’ya Sayılı Günler Kaldı

ABONE OL
19 Mart 2022 12:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba sevgili Hatay Asi Gazetesi okuyucuları, iki yıldır Hatay’da ciddi şekilde gündemde olan ve adına onlarca çalışma yapılan EXPO nihayet iki ertelemeden sonra 1 Nisanda kapılarını açacak.

Expo, İngilizce “exposition” kelimesinin kısaltması olarak kullanılır. Türkçe’de “sergi” anlamına gelen bu kısaltma 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen bir dünya fuarını ifade etmek için kullanılır. Dünyanın en eski ve en büyük uluslararası etkinliklerinden biridir. 160 yıldır düzenlenen Expo’lar, bugüne kadar 65 kez gerçekleştirilmiş olup yapıldığı kentleri marka haline getirmiş ve daha yaşanır kılmıştır. Expo’nun anlam ve önemi o kadar değerli ki birçok şehir, ülke düzenlemek için ciddi şekilde bir çalışma gerçekleştirmektedir. Bu yıl Hatay’da düzenlenecek olan EXPO 2021 için Büyükşehir Belediyesi ciddi manada bir çalışma, emek ve efor sarf etti. Lütfü Savaş nezdinde başlatılan çalışmalarda iki ana merkez yer alıyor biri Antakya diğeri ise İskenderun ve Arsuz ilçeleri arasında yer alan bölgedir. Üzerine iki yıldır çalışmalar yapılan emek harcanan EXPO’ya artık sahip çıkmamız gerekiyor, onaylarsınız onaylamazsınız artık EXPO Hatay’ın bir gerçeği ve bu saatten sonra Organizasyondan alabileceğimiz en büyük verimi almamız gerekiyor. İşte bu kapsamda Lütfü Savaş Ankara’ya giderek siyasi parti temsilcileri ile görüşüp davet etti. Kim gelir, kim gider, kim destek çıkar ve kim sahiplenir bilmem ama EXPO beklediği ilgiyi görürse ve o verime yetişirse Hatay için çok ciddi bir kazanım olacaktır. Umarım Hatay’ımız için en iyisi ne ise o olur ve artık ciddi manada ekonomik yönde zor günler geçiren halkımız bu sayede çıkış yolu kazanır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.