DOLAR 32,3736 0.16%
EURO 34,9627 -0.33%
ALTIN 2.324,370,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Fatura Çiftçiye Ödetiliyor”

“Fatura Çiftçiye Ödetiliyor”

ABONE OL
22 Aralık 2021 10:37
“Fatura Çiftçiye Ödetiliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, tarımda ve dış ticarette yaşanan yanlış politikanın faturasını çiftçinin ödediğine vurgu yaptı.

CHP İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, tüketici güven endeksini değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,1 oranında azaldı; Kasım ayında 71,1 olan endeks, aralık ayında 68,9 oldu.

Ekonomide yaşanan kötü politika nedeniyle yoksul halkın daha da yoksullaştığına işaret eden Dr. Parlar, “Kurda yaşanan yüksek artış nedeniyle her şeye zam geldi. Değeri artmayan tek şey çiftçinin ürettiği ürün oldu. Türkiye’de çiftçi, geride bırakmaya hazırlandığımız 2021’i çok zor geçirdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri bile üretim kayıplarının ne kadar korkunç seviyede olduğunu gizlemeye yetmedi. Üretici üretimi değil, üretim maliyetlerini konuşuyor. Üretim her geçen gün azalıyor. Mazottan, gübreye girdi maliyetleri artıyor. Dış ticarette, tarımda uygulanan yanlış politikaların faturasını çiftçi ödüyor. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergileri düşürülerek, maliyetler aşağıya çekilmeli” dedi.

Parlar son günlerde kur üzerinde oynanan oyunlara da değinerek halkla hem alay ediliyor, hemde soyuluyor dedi. Daha önce faizin düşeceğini bilen küçük Nebati ve benzerlerinin bu örtülü ve halkın sırtına yüklenen faiz artışından da haberleri var mıydı acaba diye sordu.

“Sözde Hükümet çaresiz, daha önce denenmiş yöntemlere başarısız olmuş olsa bile başvuruyor ve bu arada yandaşlarını ihya etmeyi de ihmal etmiyor” diyen Ramiz Parlar “Ülkenin selameti için, bekası için hemen seçim şart” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.