DOLAR 32,5484 0.15%
EURO 35,0136 -0.09%
ALTIN 2.437,740,10
BITCOIN 21032610,45%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
FATURALAR CEP YAKIYOR!

FATURALAR CEP YAKIYOR!

ABONE OL
26 Ocak 2022 10:34
FATURALAR CEP YAKIYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 yılının henüz başı olmasına rağmen önce doğalgaz ardından da elektrik zamları arka arkaya geldi. Ekonomik problemlerin yanı sıra döviz dalgalanması sonrası hala durulmayan zamlar vatandaşı ekonomik çıkmaza. Yiyecekten ısınmaya, barınmadan ulaşıma her alanda zamların yaşandığı ülkede vatandaşlar, artık bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

ELEKTRİĞE YÜZDE 125, DOĞALGAZA YÜZDE 50 ZAM

2021 yılının son günleri ve 2022’nin başında ardı ardına gelen zamlarla elektrik faturaları yüzde 125 artarken, doğalgaz faturaları ise yüzde 50 artış gösterdi. Fatura artışları telekomünikasyonlara da yansırken, tek zam yapmayan faturalı kurum ise HATSU oldu. Her kurumun zam yaptığı dönemde HATSU zoraki olsa da indirime gitmişti.

AKARYAKITTA DA AĞIR ZAMLAR

Döviz dalgalanmasının durmasına rağmen zamların ardı arkasını kesilmedi.  Yaşanan zamlarda vatandaşın belini büken bir başka zam ise akaryakıt oldu. Benzin, motorin ve otogaza yapılan zamlar, vatandaşın araçlarını kullanamaz duruma getirdi. Nitekim akaryakıttaki zamlar toplu ulaşım fiyatlarını da etkiledi. Toplu ulaşıma da kısa sürede ciddi oranda zam gelerek, vatandaşın mağduriyetinin artmasına neden olundu.

TÜKETİM SEKTÖRÜ DE ZAMLARDAN NASİBİNİ ALDI

Yaşanan fatura ve akaryakıt zamlarının yanı sıra tüketim sektöründe de yapılan zamlar vatandaşın artık belini doğrultamaz hale getirdi. Yiyecek ve içeceklere gelen fahiş zamları, kılık kıyafetlerde takip etti. Nitekim vatandaş, istediğini yiyemez, istediğini de giyemez duruma geldi. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.