DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Faturalar Vatandaşın Cebini Çarptı

Faturalar Vatandaşın Cebini Çarptı

ABONE OL
14 Şubat 2022 14:50
Faturalar Vatandaşın Cebini Çarptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yapılan zamlarla birlikte, elektriğin değil asıl faturaların vatandaşı çarptığını, söyledi. Konu ile ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Topal, elektriğin lüks değil zorunlu bir tüketim aracı olduğunu, yapılan zamlarla vatandaşın içinden çıkılamaz duruma düştüğünü dile getirerek vatandaşın da sandıkta iktidarı çarpacağını iddia etti.

İKTİDAR UYARILARI DİNLEMELİDİR

Serkan Topal yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kara kış koşulları ülkemizin bütün bölgelerinde etkisini şiddetle devam ettiriyor.  Vatandaşımız zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Tüm bu zorlularla mücadele yetmezmiş gibi halkımız şimdi ocak ayından beri elektrik faturaları ile birlikte altından çıkılamaz bir sorunla karşı karşıya kaldı. Bizler son iki yıldır gerek Meclis kürsüsünden gerekse sizler aracılığı ile sık sık ülkede ekonomik kriz var gittikçe derinleşiyor. Eğer önlem alınmaz ise bu kriz daha da derinleşir ve altından çıkılmaz hale gelir, dediğimizde iktidar tarafından ciddiye alınmak bir yana dış güçler denerek  suçlandık. Oysa ki ülkeyi yönetenler biraz devlet ciddiyetinde olsalar, biraz ekonomi bilenleri dinleseler,  bu yaşananlar yaşanmayacak.  Hazine boşalmayacak, merkez bankası rezervleri erimeyecek, ekonomi kırılgan hale gelmeyecek, dövize mahkum olmayacağız.”

BASİRETSİZ YÖNETİCİLER ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR

Topal, “Tüm bunların sonucu olarak ortaya çıkan durum şudur: Basiretsiz yöneticiler,  artık ülkeyi yönetemiyor. İçini boşalttıkları hazineyi vergilerle dolduramadılar, zamlarla doldurmak istiyorlar.  Önce piyasada oluşan zamlara tepki göstererek patatesçiyi, soğancıyı suçladılar. Yetmedi marketçiyi suçladılar. Hatta bu marketçilere sözde denetim göndererek göz dağı verdiler. Bir de üstüne üstlük terörist ilan ettiler. Tüm bunların hiç biri hazineyi doldurmaya yetmedi. ÖTV’yi artırdılar yetmedi. KDV arttı yetmedi. SMS göndermekle de olmadı. Elektrik bugün yaşamımızda su kadar gereklidir. Öyle ki elektriğin olmadı birçok yerde sistem gereği suyu kullanamıyoruz. Kombiyi yakamıyoruz. Hatta evde yatan hastamızın yaşamsal cihazını çalıştıramıyoruz” dedi.

EYY DİYEREK FATURALAR DÜŞMÜYOR

Topal, “Eyyy diyerek, bay diyerek, CeHaPe diyerek, bu faturalar ödeniyor mu? Dış güçler diyerek, iç düşmanlar diyerek bu faturalar ortadan kalkıyor mu? 

Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Enerji Bakanına, Genel Başkanımızın yaptığı çağrıyı bir kez daha yineliyorum. Bu elektrik zamlarını derhal geri alın. Bu zamların ne siyasi polemiğe nede şakaya gelir yanı yok. Çünkü ülkede elektriğin olmadığı hiçbir üretim hiçbir hizmet yoktur. Bu elektrik zammı dalga dalga  her sektöre yayılacak. Bunun altından bizim halkımız kalkamaz. Asgari  ücret ödeyecek işletme, üretim yapacak atölye kalmaz. Bu zamlardan memnun olan hiçbir kesim yoktur. Bundan ancak dağıtım şirketleri memnun olur. Açıkladıkları karlar ortada. Halkın malı ile üretilen elektrik enerjisini dağıtırken elde edilen karlar dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu işletmeler ellerini taşın altına koysunlar biraz daha az kar etsinler. Hiçbir firma, Ayşe teyzeden, Ahmet amcadan daha kıymetli değildir” diye konuştu.

HALKIMIZ DA BU İKTİDARIN AMPULÜNÜ SANDIKTA PATLATACAKTIR. 

Topal, “Bu zamlar hiçbirimizin istemediği bir sosyal patlamaya neden olabilir. Bunun tek nedeni hükümettir. Şimdiden suçlu aramasınlar. Suçlu olan bu ülkeyi yönetemeyenlerdir. Ülkenin kaynaklarını doğru kullanamayanlardır. Yaparsa AK Parti yapar mantığıdır. Bu mantığın ülkeyi getirdiği yer ortadadır. Vatandaş elektrik düğmesine dokunmaktan, televizyonu açmaktan korkar hale geldi. Gaz lambası ile geçmişi suçlayanlar ülkeyi gaz lambasına, mum ışığına muhtaç ettiler.  Ampulle geldiler giderayak ülkede tüm  ampulleri kararttılar. Yönetemiyorsanız geldiğiniz gibi gidin. Sandığı halkın önüne getirin. Çünkü, iktidarda kaldığınız her gün ülkeye yeni bir zarar veriyorsunuz.  Her gün zam yapıyorsunuz. Bu zamlar artık zülüm haline döndü. Milletimiz bu zulmü daha fazla çekemez. Size mecbur değildir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.