DOLAR 32,5816 0.31%
EURO 34,8214 0.19%
ALTIN 2.510,901,07
BITCOIN 20942181,47%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Festival Sona Erdi

Festival Sona Erdi

ABONE OL
24 Kasım 2021 12:44
Festival Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi ve Ansam Kültür Derneği iş birliği ile organize edilen 6. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festivali, çalıştay sergisi ve ödül töreni ile son buldu.

Antakya El Sanatları Müzesi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ve sergiye Antakya Belediye Başkan Vekili Mehmet Hanifi Tolu, Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Küratör Fatma Elvin Öztürk, Onur Konuğu Sanatçılar; Gültekin Çizgen, Nazım Balaban, Şenol Özdevrim, Murat Özdemir, Zeynep Uzunbay ile Dünya’nın, Türkiye’nin ve Hatay’ın pek çok bölgelerinden gelen sanatçılar katılım gösterdi.

Programda çalıştaya, karma sergiye, imza ve söyleşilere katılan tüm sanatçılara katılım belgeleri takdim edilirken, onur konuğu olan sanatçılara da onur ödülü verildi.

Antakya Belediye Başkan Vekili Mehmet Hanifi Tolu ödül töreninde yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Antakya Belediyemiz ve Ansam Kültür Derneği iş birliği ile düzenlediğimiz “6. Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali”nin resim çalıştayı sergisi ve ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, hepiniz hoş geldiniz. Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz, yoğun programı nedeniyle aramızda katılamadı ancak hepinize selamı var.

Sanat festivalimizde, ülkemizin ve dünyanın pek çok yerinden kıymetli sanatçıları misafir ettik; Antakyalı sanatseverlerle, gençlerle ve hatta çocuklarla buluşturduk.

Antakya’mızın sanat yelpazesini genişleten sanatçılarımıza, emeği geçen işbirlikçimiz Ansam Kültür Derneği’ne teşekkürlerimi sunuyor; Antakya’yı kültür, sanat şehri yapma yolunda birlikte daha nice çalışmalar yapmayı temenni ediyorum.

Festivalimize katılan tüm misafirlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sanatçılar tarafından bir hafta süre ile çalıştay kapsamında hazırlanan tablolar sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Antakya’nın tarihi dokusu ve kültürel atmosferinden çok etkilendiklerini ifade eden otuzu aşkın sanatçı şehrin ahengini tuvallerine yansıttıklarını, Antakya’nın sanat için ilham kaynağı bir şehir olduğunu ifade ederek, bu şehre yeniden gelecekleri günü iple çekeceklerini ifade ettiler.

Ansam Kültür Derneği Başkanı ise konuşmasında bu yıl festivallerinde işbirlikçi olarak destek sağlayan ve ev sahipliği yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a ve nezdinde tüm ekibine teşekkürlerini iletti.
Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.