DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20817933,16%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Fırat Yılmaz, Hatay’da Anıldı

Fırat Yılmaz, Hatay’da Anıldı

ABONE OL
22 Şubat 2022 11:38
Fırat Yılmaz, Hatay’da Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Şubat 2015’te bölücü terör örgütü PKK sempatizanları tarafından şehit edilen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu, şehadetinin yıldönümünde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde anıldı. Ülkü Ocakları Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Teşkilatı tarafından gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonrada Kuran-ı Kerim Tilavetinin gerçekleştiği program sonrası saygı yürüyüşü gerçekleştirildi.

ŞAHİN: “ÜNİVERSİTELERDE TERÖRE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ülkü Ocakları Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü Başkanı Mert Şahin, üniversitelerde teröre izin vermeyeceklerini söyledi. Programda açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Biz burada, bölücü, devlet, millet bayrak düşmanlarına karşı dururken kahpece bıçaklanıp şehit edilen Bir Türk evladını anmak üzere toplandık. Firavuna karşı durmakla yetinmeyip Musa’nın yanında duran Fırat’ın da bizler gibi hayalleri, idealleri vardı. Fakat eğitimini görmek için gittiği Ege üniversitesi, PKK militanlarınca işgal altındaydı. Fırat, üniversite içinde bölücü basının posterlerine, PKK marşlarına, okulun işgal edilmesine seyirci kalıp başını eğip geçmediği, vatanın bölünmez bir bütün olduğuna inandığı için, bu teröristlere karşı yiğitçe mertçe savaştığı için şehit edildi. Yusuf Yüzlü Fırat’ımızı şehit eden sadece hain bir bıçak darbesi değil vatan hainlerinin devlet, millet düşmanlarının körelmiş vicdanlarıdır. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ve sözlerimi şöyle bitirmek istiyorum, üniversitelerde bölücü terör faaliyetlerine izin vermeyeceğiz, üniversitelerde terörist istemiyoruz!” diye konuştu.

ÇELİK: “FIRAT YILMAZ, NESİLDEN NESİLE AKTARILACAKTIR”

Gerçekleşen programda konuşan Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı Üniversitelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Çelik, yıllar geçse de Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu unutmayacak ve unutturmayacaklarını açıkladı. Ülkücü Hareketin her yerde olduğuna da vurgu yapan Çelik, “Ülkücü Türk Gençliği bugün burada, Hatay’da, Mustafa Kemal Üniversitesinde varlığını, birliğini hainlere ve bölücülere karşı göstermektedir. Ağabeyimizin, uğruna şehit olduğu bu kutlu yolda, nice fıratlar yetişmekte olup, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ismi, dilden dile nesilden nesile bir bayrak misali hep aktarılacaktır. Ülkücü hareketin tarih sahnesinde ki mücadelesine en büyük şahitlik eden Üniversite bahçelerinde, fakülte koridorlarında aynı ruhla, aynı şuurla hiçbir vatan haini bölücü köpeğe geçit vermeden mücadelemizi yılmadan yıkılmadan sürdüreceğiz. Bedeli de ne olursa olsun ülkücü olarak yaşamanın haysiyetine talip olacağız. Sözlerime son verirken Ülkücü Hareketın geleceğine yön verecek olan üniversite teşkilatıma, hepimizin bağrından koptuğu maziden atiye milli bilinçle yeşerdiğimiz ortaöğretim teşkilatına ve elif gibi dik duruşlu iffet abidesi Asena Teşkilatına katılımlarından dolayı şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.