DOLAR 32,3374 0.23%
EURO 35,0928 -0.11%
ALTIN 2.292,290,67
BITCOIN 22762370,82%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fotoğraf Yarışması Sonuçları Belli Oldu

Fotoğraf Yarışması Sonuçları Belli Oldu

ABONE OL
9 Eylül 2021 13:19
Fotoğraf Yarışması Sonuçları Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Ticaret İl Müdürlüğü, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Hatay Fotoğrafçılar Odası ve Hatay Fotoğraf Sanatçıları Derneği iş birliği ile 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında kutlanacak olan 34. Ahilik Haftası kapsamında Hatay ilinin kültür ve geleneklerinin tanıtılmasına katkı sağlamak ve esnaflık geleneğini resimlemek amacıyla düzenlenen “Hatay’da Esnaf ve Sanatkâr Olmak” konulu ulusal fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu denetiminde alanında uzman fotoğraf sanatçılarından kurulu bir jüri heyeti tarafından profesyonel bir biçimde yapılan değerlendirmeler sonucunda 1.Ahşap Oyma Ustası adlı eseri ile Ahmet Aslan,2.Ayakkabı Ustası adlı eseri ile Kürşat Kaan Özkemahlı ve 3.Ney Ustası adlı eseri ile Ahmet Aslan olurken Hatay Ticaret İl Müdürlüğü özel ödülünü Demirci Ustası eseri ile Hikmet Mail Saraç,Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği özel ödülünü Emekle Birleşen Hatay eseri ile Abdulsamet Atıcı kazandılar.Yarışmada ayrıca 15 eserde sergilemeye layık görüldü. Derece ve sergilemeye giren fotoğraflar 13-14 Eylül tarihinde HESOB’ta sergileneceği bilgisi verildi.

Tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada :” Türkiye’nin dört bir köşesinden fotoğrafçılık sanatına ilgi duyanların ilimizi ziyaret ederek katılım sağladıkları “Hatay’da Esnaf ve Sanatkâr Olmak” konulu fotoğraf yarışması beklediğimiz gibi yoğun ilgi görmüştür. Hatay ilinin kültür ve geleneklerinin tanıtılmasına katkı sağlamak ve esnaflık geleneğini resimlemek amacıyla düzenlenen bu yarışma amacına ulaşmıştır. Dereceye giren fotoğraflar oldukça adil bir yöntem ile belirlenmiştir. Kazanan arkadaşlarımızı yürekten kutluyor bundan sonraki sanat yaşamlarında başarılar diliyoruz. Jüri heyetimizde görev alan birbirinden değerli fotoğraf sanatçılarına da şükranlarımızı sunuyor,Yarışmanın ilk anından itibaren özverili bir biçimde çalışan Hatay Ticaret İl Müdürlüğü ve Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı personelimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.