DOLAR 32,4887 -0.19%
EURO 34,9205 0.24%
ALTIN 2.435,930,54
BITCOIN %
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Gazilerden BM Konseyine tepki!

Gazilerden BM Konseyine tepki!

ABONE OL
28 Temmuz 2021 10:41
Gazilerden BM Konseyine tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMYK), taraflı açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Kapalı Maraş Bölgesi’nin akıbeti için BM’nin ortak zemin hazırlaması gerektiğine vurgu yana Başkan Bakır, BM’nin taraflı tutumundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu Kıbrıs olduğunda gerisinin teferruat olduğunun altını çizen Bakır, “Bizler, adada barış ikliminin hakim olması adına 1974′ de başlatılan ‘Barış Harekatı’na katılan Kıbrıs gazileriyiz. Bir başka deyişle, bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin yaşayan gazi kardeşleriyiz. Bu nedenledir ki, bahis konusu KKTC olduğunda, kendimizi dışında tutmamız asla söz konusu olamaz! Maraş açılımına ilişkin ‘Rum tarafı ve Yunanistan’ın baskıları karşısında günü kurtarmaya yönelik ilkesiz bir açıklama’ yapan BM Güvenlik Konseyi’nin bu talihsiz açıklamasını kınamakla birlikte asla kabul etmiyoruz! BM Güvenlik Konseyi’nin bu taraflı açıklamalarını, Kapalı Maraş bölgesindeki hak sahiplerinin haklarına kavuşmalarının önüne bir engel çıkarma girişimi olarak görüyor ve tekraren kınıyoruz!” dedi.

“ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN”

Başkan Bakır, “Kapalı Maraş açılımı ile Kıbrıs Türk tarafı tam da BM Güvenlik Konseyi kararları ile 2020 Başkanlık Açıklamasının öngördüğü amacı yerine getirmektedir. Kıbrıs Türk tarafı, uluslararası hukuka uygun şekilde Kapalı Maraş’ı münhasıran eski sakinlerine açacağına göre bölgenin BM yönetimine devri artık anlamsızlaşmıştır. BM’nin; Kapalı Maraş bölgesindeki hak sahiplerinin haklarına kavuşmalarının önüne bir engel çıkarma girişiminden bir an önce vazgeçmelidir. Çünkü BM, artık Kıbrıs’ta iki taraf arasında resmi müzakereleri başlamak için ortak bir zemin olmadığını görmeli ve uluslararası hukuku göz ardı etmemelidir. Yani, bu ‘ciddi çelişkiden’ dönmelidir. Bu vesileyle, Kıbrıs’ta, egemen eşit ve eşit uluslararası statü hakkına sahip iki halk ve iki egemen devlet olduğu gerçeğini bir kere daha hatırlatmak isteriz. Nitekim; Kıbrıs gazileri olarak; BM Güvenlik Konseyinin, KKTC aleyhine bu taraflı ve hukuk dışı kararlarını tekrar kınıyoruz ve ‘Kıbrıs Barışının Hakim Kılınması’ uğruna can feda eyleyen aziz şehitlerimizi rahmetle, saygı ve şükranla anıyoruz. Bilinmelidir ki, ‘Söz konusu Kıbrıs olduğunda’ gerisi teferruattır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.