DOLAR 32,5199 -0.09%
EURO 34,7956 -0.21%
ALTIN 2.419,95-0,40
BITCOIN 21701810,91%
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
GELİN SAĞLIĞIMIZ İÇİN HEKİMLERE KULAK VERELİM

GELİN SAĞLIĞIMIZ İÇİN HEKİMLERE KULAK VERELİM

ABONE OL
19 Mayıs 2022 12:58
GELİN SAĞLIĞIMIZ İÇİN HEKİMLERE KULAK VERELİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HTO adına açıklamalarda bulunan Sendika temsilcisi Dr. Ufuk İyigün, “Artık sağlık hizmetleri sizler için ulaşılamaz hale geldi. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki bu sorunların kaynağı hekimler değil.                                                                  

Sağlık sisteminin eksikliklerinin sorumluluğu hekimlere, sağlık çalışanlarına yıkılamaz. Bu sorunlardan bizde en az sizin kadar rahatsızlık duyuyoruz. Gelin bu sorunların çözümünde ortak hareket edelim.” dedi.

“EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM, SAĞLIK HEPİMİZİN’

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar yılmaz ise: “Kamu hastanelerinde göreve yeni başlayan pratisyen ve asistan hekimler için temel ücret yoksulluk sınırının en az iki katı, uzman hekimler için yoksulluk sınırının en az iki buçuk katı olmalıdır. Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri “prim ödeme tavanı” üzerinden çalıştıkları kurumlar tarafından ödenmelidir. Aile hekimi maaşları en az yoksulluk sınırının iki katına yükseltilmeli; tüm ASM binaları kamu tarafından inşa edilmeli, Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği geri çekilmelidir. Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur farkı gözetilmeksizin bütün emekli hekim maaşları yeniden düzenlenmelidir. Hekimlere nöbet ücreti kesilmeden nöbet ertesi izin hakkı tanınmalıdır. Hekimler için ek gösterge 7.200 olmalıdır.

Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlere karşı şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmelidir.”

“Hastaları müşteri olarak gören paran kadar sağlık anlayışından vazgeçilmelidir.

Değerli meslektaşlarım, Hatay Tabip Odası olarak hekimlerin her türlü hak arama mücadelesini değerli buluyor ve destekliyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak ‘Emek Bizim, Söz Bizim, Sağlık Hepimizin’ mitingine tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı davet ediyoruz.” Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.