DOLAR 32,3665 0.14%
EURO 34,9992 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gençlerimize yatırım yapıyoruz”

“Gençlerimize yatırım yapıyoruz”

ABONE OL
24 Mayıs 2021 11:16
“Gençlerimize yatırım yapıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Bakırköy Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sosyal medya yayınına katıldı.

MİLLİ BAYRAMLARIMIZI ARTIK COŞKU İLE KUTLAMAK İSTİYORUZ”

Yayın başlangıcında Başkan Savaş, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize hitaben ilan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren statlarda koronavirüs olmadan birbirimize sarılarak kutlarız. Milli bayramları artık coşku le kutlamak istiyoruz” dedi. Kendisinin vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaptığını belirten Savaş, “Ben siyaseti memlekete hizmet etmek amacıyla yapanlardanım. Bu nedenle çocuklar ve gençlere Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım yapıyoruz” dedi.

Küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilendiğini belirten Başkan Savaş, “Ben Orta ikinci sınıftan itibaren güreş yaptım. Hatay şampiyonluğum var. Lise sona doğru futbolla ilgilendim ve amatör oynadım. Ama halen spor yapıyorum. Haftada üç dört gün masa tenisi ve futbol oynarım. Futbol takımımızda her renkten insan var. Futbol oynadıktan sonra arkadaşlarımız ile hep birlikte Hatay’ı konuşuruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNDEN BİRİNE SAHİBİZ

Hatay’daki en büyük spor kompleksini Hatay’a kazandırdıklarını ifade eden Savaş, “Spor kompleksi fikri bana ait ama mimari proje İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve oradaki şehir plancısı akademisyen arkadaşlarımıza ait. 23 farklı branşta çok rahatlıkla sporcularımız burada antrenman yapabiliyorlar. Ayrıca sivil vatandaşlarımız da tesisimizden faydalanabiliyorlar” dedi. Yayın sırasında Hatay Büyükşehir Belediyespor’un başarılı Taekwondo sporcularının sürpriz yaparak madalyalarını sunduğu başkan Savaş, sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti. Savaş, “8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda gençlerimiz birçok madalya aldı. Turnuvada 1590 sporcu arasında 22 sporcumuz 5 birincilik, 9 ikincilik, 8 üçüncülük toplamda 22 madalya getirdiler. Bir sporcumuz da önümüzdeki yıllarda teniste ülkemizi temsil edecek. O da Çukurova Tenis Turnuvası’nda 14 yaş kategorisinde şampiyon oldu. Hatay’dan bir genç kızımız da milli takım su topu seçmelerine gitti. Gençlerimizi kutluyorum” dedi. Konuşmasında Hatayspor ile ilgili değerlendirmeler de yapan Savaş, “Hatayspor’u beş yıl önce aldık. 3. Lig’e düşerken 2. Ligde Play-Off oynadık ve sonra şampiyon olduk. 1. Lig’e çıktık ve 3. olduk. Play Of’ta finalde kaybettik. 1. Lig’in ikinci yılında direkt şampiyon olduk. Şu anda da 6. sırdayız” diye konuştu. Başkan Savaş, basketbol takımından hentbol takımına kadar birçok branşta başarılar elde ettiklerini belirterek sporculara güveninin tam olduğunu ifade etti.

“SPOR KOMPLEKSİMİZDEKİ MERSAH ALANIMIZDA 2 BİN 500 KİŞİ GÜREŞİ İZLEYEBİLİYOR”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde her yıl gerçekleştirilen Aba Güreşi hakkında bilgi veren Savaş, “Gençliğimde aba güreşi yaptım ve kendi kategorimde Hatay şampiyonluğum var. Biz 11 yıl önce Dünya Aba Güreşi Federasyonunu kurduk. 10 yıldır dünya kupası ve Türkiye şampiyonası yapıyoruz. Birçok ülkeden sporcularımız geliyor. Pandemiden dolayı son iki yıldır yapamadık. Spor kompleksimizdeki mersah alanımızda 2 bin 500 kişi güreşi izleyebiliyor” dedi.

EĞİTİM VE SPOR İLE ÇOCUKLAR SADECE ÜLKESİ İÇİN DEĞİL BİRÇOK GÜZEL ŞEY ÜRETİRLER

Başkan Savaş şöyle devam etti: “Biz aslında kutsal bir yoldayız. Biz sadece yol, kaldırım, yeşil alan ve asfalt düzenlemesi yapmayacağız. Biz insanımıza yatırım yapılacak makamlardayız. Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren yatırım yaparsak dünyada ne savaş olur ne de insanlar birbirinin hakkına girmiş olurlar. Eğitim ve spor ile çocuklar sadece ülkesi için değil birçok güzel şey üretirler. İftihar duyulacak gençler olurlar.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu miras gibi çocuklarımı eğiteceğiz. Çocuklar spor yaparken ufukları açık oluyor, daha fazla efor sarf ediyor ve geleceğe daha umutla bakabiliyor.

HATAY’DAKİ BÜTÜN AMATÖR KULÜPLERE FAALİYETLERİ NİSPETİNDE DESTEK VERİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporculara da destek verdiklerinin altını çizen Savaş, “ Belediyeler bir yıl önce kesinleşen bütçelerin binde 7’sine kadar amatör kulüplere destek verir. Ben bunu son kuruşuna kadar kullanırım. Sadece kendi bünyemizdeki amatör kulüplere değil Hatay’daki bütün amatör kulüplere faaliyetleri nispetinde destek veriyoruz. Bütün Hatay’da amatör kulüplerin taşınma işini büyükşehir belediyesi yapar. Taşınma da çok zorluk çekenleri müsabakaları götürüyoruz. Lisans çıkarma konusunda da sporcularımıza yardımcı oluyoruz. Bütün harcamaları bizim yapma şansımız yok” ifadelerini kullandı.

BİZ ÜLKEMİZİ VE İNSANIMIZI SEVİYORUZ

Lütfü Savaş konuşmasını şöyle tamamladı: Biz ülkemizi ve insanımızı seviyoruz. Hedefimiz ülkenin ve gençlerin daha yukarıya çıkmasıdır. Ben işimi zevkle yapıyorum. Belediye başkanı olarak çok yorgun oluyorum ama kafamı yastığa koyduğum zaman hesap konusunda hiçbir probleminiz yoksa sorun yoktur. Hatay artık bir spor şehri olarak anılıyor”.

Savaş daha sonra 8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda madalya alan Hatay Büyükşehir Taekwondo sporcuları ve Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nda çiftlerde Kanadalı partneri ile şampiyon olan HBB’nin başarılı sporcusu Haydar Cem Gökpınar’ı kabul etti. 

HBB’nin sporcularını başarılarından dolayı tek tek tebrik ederek sohbet eden Savaş, sporculara akıllı saat hediye etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.