DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9739 -0.32%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22716840,84%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Giyinmek Artık Daha Pahalı

Giyinmek Artık Daha Pahalı

ABONE OL
27 Haziran 2022 14:50
Giyinmek Artık Daha Pahalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan son zamlardan sonra maliyet fiyatları artan giyim sektörü temsilcileri, ürünlerin fiyatlarının da orantılı olarak arttığını ifade etti.

Merkez Bankası’nın fiyat gelişmeleri raporları baz alındığında, daha önce aylık bazda yüzde 1,25, yıllık bazda yüzde 19,58 oranında artan tüketici fiyatları endeksi içinde giyim ve ayakkabı grubunda enflasyon hem aylık hem de yıllık bazda gerilemişti. Ancak sektör temsilcileri bu durumun böyle devam etmesinin mümkün olmadığını belirterek fiyat artışının kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

SEKTÖR SIKINTIDA

Sektör temsilcileri: “Hazır giyim sektöründe maliyetleri artıran tek unsur, pamuk fiyatlarındaki yükseliş değil. Sadece tedarikle ilgili sıkıntımız yok. Enerjiyle, lojistikle ilgili sıkıntımız var. Bu sıkıntıları topladığınız zaman sektör gerçekten şu anda bunalım içinde. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tüketiciler artık daha pahalıya giyinecek. Enflasyon artık sadece Türkiye için değil bütün dünya için bir sorun haline gelmeye başlıyor. Hammadde fiyatları arttıkça bütün ürünlerde de fiyat artacak. Enflasyonu da tetikleyecek.” İfadelerine yer verdiler.

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ DESTEK BEKLİYOR

Faaliyet gösteren hazır giyim işletmelerinin sahipleri ise, kendi sektörlerinin özellikle pandemi döneminde ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve hala toparlayamadıklarını ifade ederek, Bu süreçte vatandaşın internete yönelmesinin de satışlarda büyük etkisinin olduğunu dile getirerek alım gücünün de düşmesinin sıkıntısını yaşadıklarını söylediler. Sektör temsilcileri, hazır giyim sektörünün de konuşulması gerektiğini vurguladılar.  Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.