DOLAR 32,6023 0.39%
EURO 34,8222 0.24%
ALTIN 2.492,590,34
BITCOIN 21175524,32%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Görüntüler 3 Ay Öncesine Ait!”

“Görüntüler 3 Ay Öncesine Ait!”

ABONE OL
2 Şubat 2022 10:28
“Görüntüler 3 Ay Öncesine Ait!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği, hayvan barınağında çekilen görüntülerin 3 ay öncesine ait olduğunu duyurdu. Hatay Büyükşehir Belediyesi de aynı ifadelere yer verip, dönemin personelinin görevlerinden men edildiğini duyurmuştu.

Sosyal medyada paylaşılan hayvan vahşeti videolarının ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın talimatları doğrultusunda, Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne inceleme gerçekleştirildi. Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından video kayıtlarının ve barınakta bulunan kafeslerin tek tek incelemesinin sonucunda; videonun çekildiği yavrulu anaç kafeslerinde anaç ve yavrular bulunamamış olup Barınak Sorumlusu Ömer Avcı’nın beyanına göre, videonun takriben 3 ay önce çekildiği, yavruların bir kısmının öldüğü, bir kısmının sahiplendirilmiş olabileceğini anaç köpeğin ise kısırlaştırılarak bulunduğu ortama tekrar salıverildiğini bildirildi.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Görüntülerin paylaşılmasının ardından soruşturma başlatıldığını açıklayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile dün gece tutanak altına alınan soruşturmada, barınaktaki tüm hayvanların kurallara uygun şekilde bakımının yapıldığı tespit edildiğini aktardı.

Görüntülerin önceki aylara ait olduğunu ve dönemin personelinin de görevlerinden men edildiğini de dile getiren Hatay Büyükşehir Belediyesi şu ifadelere yer verdi: “HBB ailesi olarak sokakta yaşayan canlılar için yepyeni projeleri açıklayacağımızı daha birkaç gün önce ilan etmişken ve barınakta görevli bazı personeller, sorumluluklarını yerine getirmediği için, ihmali olduğu için aylar öncesinde görevinden men edilmişken, kamuoyunu yanıltmaya dönük paylaşımlar yapılması ne yazık ki art niyetten başka bir şey değildir. Hayvanlar bizim can dostlarımızdır, barınağımız 24 saat herkesin denetimine açıktır.” Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.