DOLAR 32,5184 0.18%
EURO 34,6046 0.13%
ALTIN 2.493,450,30
BITCOIN 20743930,89%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik

Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik

ABONE OL
22 Aralık 2021 11:56
Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay, Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik Daha Çok İzleme Projesi kapsamında yapılan Kentsel Haklar ve Hizmetler Alanında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu eğitimlere ev sahipliği yaptı.

Hatay Kent Konseyi’nin yerel kolaylaştırıcı olarak yer aldığı ve destek verdiği eğitimlere kadının güçlenmesi adına çalışan 20’ye yakın STK, meslek odası ve belediye temsilcisi katıldı.

Toplumsal cinsiyeti ana akımlaştırma, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme, hak temelli izleme ve kentsel haklar ve hizmetler alanında toplumsal cinsiyete dayalı norm ve standartları konularının yer aldığı eğitimler üç gün sürdü.

Eğitim ve çalışma hakkında bilgi veren projenin yürütücüsü Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa Kınık, bu çalışma ile yerel yönetimlerin plan ve programlarına başta kadınlar olmak üzere farklı ihtiyaç sahibi grupların dâhil edilmesi için ana akımlaştırma kavramını ele aldıklarını söyledi.

Eğitime katılan Hatay Kent Konseyi ve aynı zamanda Engelliler Meclisi Başkanı Hüseyin Ataşer, Hatay olarak bu çalışmada yer almaktan mutlu olduklarını, kadının güçlenmesi için kentte yapılacak önemli çalışmalar olduğunu ifade etti.  

Amacı kentsel haklar ve hizmetlerin toplumsal cinsiyete duyarlı bir biçimde planlanmasına ve izlenmesine katkı vermek olan proje Hatay dâhil 7 ilde uygulanıyor.  

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin yürütücüsü olduğu programının Hatay eğitimleri katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.