DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20662752,26%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Habib-i Neccar Dağı ARTIK NEFES ALMALI!

Habib-i Neccar Dağı ARTIK NEFES ALMALI!

ABONE OL
8 Eylül 2021 11:22
Habib-i Neccar Dağı ARTIK NEFES ALMALI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Antakya ve Altınözü ilçelerinin adeta ciğeri konumunda yer alan Habib-i Neccar Dağı’ndan yine alevler yükseldi. Yaz aylarında sürekli olarak alevlere maruz kalan dağda yangınların en büyük nedeninin ise çardaklar olduğu iddia edildi. 1 kişinin yaralandığı yangın sonrası, vatandaşlar “artık bu çardaklar kaldırılmalı ya da alana güvenlik görevlileri koyulmalı” tepkisinde bulundular.

ALEVLER GECE TEKRAR ORTAYA ÇIKMIŞTI

Önceki gün öğle saatlerinde Habib-i Neccar Dağında çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahalelerle akşam saatlerinde güçlükle kontrol altına alınmıştı. Alevler gece saatlerinde yeniden ortaya çıksa da orman işletme ve büyükşehir itfaiye ekipleri alevleri büyümeden kontrol altına aldı. Sabaha kadar süren soğutma çalışmaları sonrası, alanda çalışmalar tamamlandı.

YANGINDA ÇARDAKLARDA HASAR GÖRDÜ!

Habib-i Neccar Dağı yangınlarında göze çarpan çardaklarda bu sefer alevlerin hedefi oldu. Bazı çardaklar alevlerin arasında kalırken, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri alevlere hızla müdahale etti. Çardaklardan bazıları kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar “artık çardakları kaldırın” tepkisini ısrarla dile getirdiler. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.