DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.295,780,82
BITCOIN 22767490,66%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HADO’yu 11 Bin 646 Yolcu Kullandı

HADO’yu 11 Bin 646 Yolcu Kullandı

ABONE OL
13 Ağustos 2022 14:17
HADO’yu 11 Bin 646 Yolcu Kullandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Genel Müdürü Bülent Ok, Mazman Medya Radyolarının, Canlı Yayın Konuğu oldu. Ok Programda yaptığı açıklamada; “Üniversite kayıtları sonrasında HADO seferlerinin öğrencilere göre değiştirileceğini söyledi.

BEKLEDİĞİMİZİN ÜSTÜNDE YOLCU SAYISI VAR

HADO seferleri hakkında bilgiler veren Ok: “Gemileri çalıştırmak için uluslararası sertifika aldık. Normalde gemiler iç sularda görev yapan gemilerdi. İdo üzerinde çalışan gemilerdi. Uluslararası yeterlilik belgesi aldık. 450 kişilik gemiler hatlarda kullanılabilecek en donanımlı en güvenli gemilerdir.  İskenderun liman başkanlığı her sefer öncesi deniz hava için yo elverişli belgesi verir. Gemi kalkmadan bir saat önce bu belgeler gümrük muhafaza memuru deniz polisine beyannamelerle ibra edilir. Beklediğimizin üstünde yolcu sayısı var.  Dün itibari ile 11 bin 646 yolcu kullandı.” Dedi.

SEFERLER ONAY ALINARAK YAPILIYOR

“Geminin zaman zaman geç kalkmasının sebebi ise güvenlik soruşturması için yolcu listesini kesinleştirdiğimizde aynı liste Kıbrıs’a ve polisine veriliyor. Kıbrıs’tan dönerken de aynı şekilde liste bizim polisimize ve istihbaratımıza veriliyor. Limanın görev süresinin uzatılması ile ilgili sorunlar vardı bunun için Hatay büyükşehir belediyesinin bize onay vermesi lazımdı, yapılan meclis toplantısında bu talebi getirdik oylandı ve kabul edildi.”

BEYRUT SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ok: “Beyrut çalışmamız şuanda sürüyor, Beyrut’ta yaşanan patlamada yük limanı hasar gördüğü için şuan yolcu limanı yük limanı olarak kullanılıyor o yüzden bu konuda biraz uzun süren çalışmalar mevcut. Ayrıca kısa bir süre önce Kıbrıs’ta yaralı olan ve havayolu ile hataya gelemeyen yolcuyu Büyükşehir Başkanımızın talimatı ile alıp evine götürdük bu olayda kesinlikle maddi şekilde bir talep olmadı. kazanç olmadı sosyal belediyecilik anlayışı işe biz bu yardımı yaptık.” Diye konuştu. Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.