DOLAR 32,6028 0.39%
EURO 34,8083 0.19%
ALTIN 2.497,050,52
BITCOIN 21146224,75%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hal Esnafını Pandemi değil HAL DIŞI SATIŞLAR YIKTI!

Hal Esnafını Pandemi değil HAL DIŞI SATIŞLAR YIKTI!

ABONE OL
7 Haziran 2021 09:29
Hal Esnafını Pandemi değil HAL DIŞI SATIŞLAR YIKTI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da hizmet veren Sebze-Meyve Hali esnafı, son aylarda sıklıkla yaşanan hal dışı satışlar sonrası artık dayanamaz duruma geldi. Pandemi nedeniyle son zamanlarda ekonomik sıkıntılar içinde olan hal esnafı, hal dışı satışların bir an önce son bulmasını isteyerek yetkilileri göreve davet ettiler.

HAL ESNAFI YETKİLİLERİN ÇÖZÜM BULMASINI İSTİYOR

Ekonomik problemlerin üzerine bir de bu tip durumlarla daha da çıkmaza girdiklerini söyleyen Antakya Sebze-Meyve Hali esnafı, “Bizler vergimizi, ruhsatımızı ve evraklarımızı en sağlam şekilde tutarak hizmetimizi verirken, son günlerde hal dışı vergisiz, kayıtsız, ruhsatsız satışlar bizleri ağır etkiliyor. Zaten pandemi şartları nedeniyle yeterince zorluk yaşarken bu tip sorunlarla da karşılaşınca esnaf olarak artık dayanamıyoruz. Lütfen yetkililer sesimizi duysun ve her fırsatta hal dışı satış yapmaya çalışan fırsatçılara izin verilmesin” dediler.

“ZABITA MÜDAHALESİ ŞART!”

Haksız ve yasal olmayan durumdan şikayetçi olduklarını söyleyen esnaf, “Vergi veriyoruz, su, elektrik, kira ödüyoruz. Bizler resmi şekilde çalışırken kendilerinin burada denetimsiz sorgusuz, sualsiz satış yapması ne kadar doğru?  Haksız ve yasal olmayan bu rekabetten mustaribiz, bu duruma yetkililerin, zabıtaların müdahale etmesi gerekmektedir” diye sitem ettiler. İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.