DOLAR 32,5485 -0.03%
EURO 34,9513 0.14%
ALTIN 2.426,94-0,12
BITCOIN 2176376-0,25%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

12:39

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hastanelerden Randevu Alınamıyor

Hastanelerden Randevu Alınamıyor

ABONE OL
17 Haziran 2022 11:41
Hastanelerden Randevu Alınamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Parlamento oturumunda yaptığı konuşmada, sağlık sisteminin çöktüğünü, vatandaşın hastanelerden randevu alamadığını vurguladı.

İktidarın, son yıllarda açtığı hastanelerle sağlık sistemine çağ atlattığını savunduğunu, ancak vatandaşın, yetersiz sağlık hizmetlerinden yakındığını söyleyen Tokdemir, “Sağlık sistemi çöküyor, randevular alınamıyor, teşhisler konulamıyor, ameliyatlar yapılamıyor, ilaçlar bulunamıyor, devlet hastanelerindeki hekimler sürekli istifa ediyor, hekim olmayınca randevu almak da zorlaşıyor. Parası olanlar veya borç para bulabilenler ise özel sağlık kuruluşlarına yöneliyor. Hastanelerden randevu alamadıklarını, bilinçli bir şekilde özel hastanelere yönlendirildiklerini, buralara gittiklerinde de yüksek fiyatlarla, faturalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşlarımızın sayısı hızla artıyor. Sağlık alanında özel sektörün payının giderek artmasını sağlayan iktidar, yıllar boyunca eleştirdikleri ve çökerttikleri kamusal ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlamakta hala güçlük çekiyor.”dedi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.