DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.438,830,13
BITCOIN 2074148-1,53%
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Denizlerini, Denizanaları İstila Etti

Hatay Denizlerini, Denizanaları İstila Etti

ABONE OL
1 Ağustos 2022 13:36
Hatay Denizlerini, Denizanaları İstila Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Deniz-Çevlik’ten Arsuz ve Dörtyol sahillerine kadar, bölgenin açık deniz olmasının da etkisiyle, bölge denizanalarının istilasına maruz kaldı.

İlimiz Çevlik-Deniz ile Arsuz sahillerindeki denizanaları korkuya ve paniğe yol açarken, bu türün, ışık almak amacıyla koloniler halinde yüzeye çıktıkları ifade edildi.

YETKİLİLERDEN UYARI!

Hatay deniz sahillerinde yüzmek için gelenlere yapılan uyarılarda; “Yüzerken, denizanaları ile karşılaşmak her zaman mümkün. Bu küçük canlıların dünyasına biraz daha yakından bakmakta fayda görmekteyiz. Denizanaları, serbestçe yüzen ve saldırgan olmayan, jelatinimsi deniz canlılarıdır. Gövdelerinin etrafı dokunaçlarla çevrili olabilir ya da kamçı şeklinde uzantılara sahip olabilirler. Aslında aynı tür olmakla birlikte, farklı bir yaşam formudur. Keseciklerin içi, acı duyulmasına neden olan ya da hayati içeren toksin madde ya da zehirle doludur.” ifadeleri yer aldı.

BAZEN BÜYÜK KOLONİLER HALİNDE KARAYA OTURABİLİRLER

Denizanası ile temas durumunda, denizanasının dokunaçları deriye yapışıp kaldığını belirten yetkililer; ”Bu dokunaçlarda bulunan keseciklerin önemli bir bölümü henüz açılmamıştır. Açılmamış keseciklerin açılması, toksinin şiddetini arttırır. Bu yüzden, henüz açılmamış kesecikler, mümkün olduğu kadar çabuk deriden uzaklaştırılmalı veya açılmaları engellenmelidir. Bazen büyük koloniler halinde, sahile yakın yerlerde karaya oturabilirler. Temel besinleri, mikroskobik küçük deniz canlıları ve planktonlardır.” şeklinde uyarılarda bulunuldu.

Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.