DOLAR 32,3824 0.16%
EURO 35,0710 -0.19%
ALTIN 2.324,080,21
BITCOIN 2266639-0,49%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY GÜNLERİ BAŞLADI!

HATAY GÜNLERİ BAŞLADI!

ABONE OL
7 Ekim 2021 09:59
HATAY GÜNLERİ BAŞLADI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi nedeniyle 2 yıl ara veren Hatay Günleri, dün itibariyle start aldı. 10’uncusu düzenlenen ve 10 Ekim’e kadar sürecek olan “İstanbul’da Hatay Günleri”, yurtiçinden ve yurtdışından gelen ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Teması “Barış, Hoşgörü ve Kardeşlik” olan Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek, şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak adına düzenlenen “İstanbul’da Hatay Günleri”nde ziyaretçiler, şehrin sahip olduğu kültür, tarih ve gastronomi mirasını yakından tanıma fırsatı bulacak. Şehrin yerelden globale tanınırlığını ve şehrin ziyaretçi sayısını artırmak hedefiyle düzenlenen organizasyon, sanayi alanında da istihdamı artırmaya dönük çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor.

SADECE HATAYLI ESNAF VE SANATKÂRLAR YER ALIYOR

Gerçek anlamda Hatay’ın tanıtıldığı organizasyonda, sadece ve sadece Hatay il esnafı ve sanatkarları yer alacak. Medeniyetler diyarı Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarmayı amaçlayan organizasyonda, Hatay’ın orijinal özelliklerini koruyan özgün ve doğal tatları, el sanatları, tarım ve gıda ürünleri ziyaretçilere tanıtılacak. Ayrıca Hatay Günleri’nin 3. Günü olan 9 Ekim’de ünlü sanatçı Bahar Türkkan konser verecek. Sanatçı Türkan, Yeni Kapı Miting Meydanında saat 19.00’da Hataylılar ve Hatay severlerle buluşacak. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.