DOLAR 32,5790 0.11%
EURO 35,0460 0.58%
ALTIN 2.434,610,49
BITCOIN 2085569-3,86%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

HATAY GÜNLERİ

ABONE OL
24 Eylül 2022 11:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Hatay günleri bu yıl ’da düzenlendi ve Hatay’ın kültürü İstanbul’a taşındı.

Hatay Dernekler Federasyonu her yıl ülkemizin belirli illerinde Hatay Günleri adı altında Hatay’ın güzelliklerini Türkiye’ye tanıtıyor.

 Perşembe günü İstanbul Maltepe’de açılışı gerçekleşen Hatay Günlerinde Hatay’ın birbirinden değerli yemekleri olmak üzere dünyaya ün salmış kültür ve medeniyeti de yer aldı. Maltepe’de gerçekleşen etkinliğe Hatay’ın siyasileri Hatay’ı yalnız bırakmadı, o istediğimiz özlediğimiz birlik beraberlik İstanbul’da sağlandı ve açılışa belediye başkanları ile beraber milletvekilleri de katıldı.

Şehrimizin tanıtımı için bu tür etkinliklerin daha sık gerçekleştirilmesi lazımdır, İstanbul dışında yıl içerisinde gerekirse 80 ilde dahi düzenlenmeli ve Hatay 80 ilde tanıtılmalıdır.

İlerleyen zamanlarda Hatay Günleri gerekirse Ülke dışında bile yer almalıdır, özellikle gurbetçilerimizin yoğunluklu olduğu ülkelerde düzenlenirse hem Hatay dünyaya tanıtılmış olur hem de şehir dışında yaşayan gurbetçilerimiz tatile ülkemize geldiklerinde ilimizi ziyaret ederek ilimizin ekonomisine katkı sağlamış olur.

 Ama öncelikli olarak Hatay günlerinin ülkemizde yaygınlaştırılması ve tüm illerimizde yapılması gerekir bu çalışmanın hayata geçirilmesinde Hatay Dernekler Federasyonu yanı sıra parti gözetmeksizin tüm Hataylı siyasetçilerin elini taşın altına atması gerekmektedir.

Umarım bu temennimiz isteğimiz yetkililere ulaşır ve ilk etapta tüm şehirlerde sırasıyla düzenlenip diğer ülkelerde yapılmak üzere büyütülür. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.