DOLAR 32,5201 -0.09%
EURO 34,8050 -0.19%
ALTIN 2.418,78-0,45
BITCOIN 21600040,07%
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay Günleri’ne BÜYÜK İLGİ

Hatay Günleri’ne BÜYÜK İLGİ

ABONE OL
8 Ekim 2021 12:23
Hatay Günleri’ne BÜYÜK İLGİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın tanıtımında başrol oynayan Hatay Günleri’nin 3. gününe girildi. Hatay Günleri’nin 2. gününde (dün) gerçekleşen açılış törenine ise Hatay Protokolünden de çok sayıda isim katılım gösterdi. Yüzlerce İstanbullunun da başlıca uğradığı mekan haline gelen festival alanı, yoğun kalabalığa sahne oldu. 

VALİ DOĞAN: “HATAY’A GELMEK, HATAY’I GEZMEK LAZIM”

Hatay Günleri etkinliğinde konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan; “Hatay, 13 medeniyete ev sahipliği yapmış medeniyetler şehridir. Farklı kültür ve mezheplerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı kadim bir şehirdir. Binlerce Suriyeli vatandaşlarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Hoşgörünün şehrinde bunu görmek, hoşgörünün şehrinde bütün Ortadoğu’nun sorunun çözüldüğü bir şehir olarak görmek mümkündür. Hatay denince akla tarih, kültür ve sanat geliyor. Ama en önemlisi gastronomi geliyor. Dünyadaki 27 şehirden bir tanesi olan Hatay farklı kültürlerin yöresel yemekleriyle adeta sofradaki zenginliğini gösteriyor. Farklı kültür ve yöresel yemekleri tatmak için Hatay’a gelmek lazım. Tüm vatandaşlarımızı, Hatay’a bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN SAVAŞ: “HATAY, TÜRKİYE’NİN LEZZET KÖŞESİDİR”

Hatay Tanıtım Günleri etkinliğinde konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ise, “Bugün burada görecekleriniz Hatay’ımızın bir özetidir. Bu özeti burada gördükten sonra tamamını Hatay’da geçirmek lazım. Hatay’ın tarihini, kültürünü, turizmini ve daha sayamadığımız birçok özelliğini doya doya yaşamak lazım. O yüzden Hatay’ımız Türkiye’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin bir lezzet köşesidir. Buradaki tüm vatandaşlarımızı Türkiye’nin lezzet köşesi Hatay’ımıza davet ediyorum” diye konuştu.

ETKİNLİKTE KÜNEFE ŞÖLENİ DE GERÇEKLEŞTİ

Hatay’ın marka patentli tatlı çeşitlerinden biri olan künefenin tanıtımı gerçekleştirildi. Künefe içerisine şerbetini döken Vali Doğan ve Başkan Savaş, etkinliğe katılım gösterenlere künefe ikramında bulundular. Künefe dağıtımının ardından Vali Doğan, Başkan Savaş ve beraberindekiler etkinlikte yer alan stantları ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.