DOLAR 32,3473 0.29%
EURO 35,1240 -0.03%
ALTIN 2.309,851,44
BITCOIN 22898213,11%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay halkının feryadına kulak verin

Hatay halkının feryadına kulak verin

ABONE OL
25 Haziran 2021 10:04
Hatay halkının feryadına kulak verin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın ekonomik sorunlarını bir kez daha TBMM Gündemine taşıdı.

Meclis Genel Kurulunda söz alan Topal, Hatay’a ekonomik destek paketi açıklanmasını talep etti. Serkan Topal TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi: “Seçim bölgem Hatay’da ekonomik krizin yarattığı işsizlik her geçen gün artıyor. İlimizde bulunan sadece Antakya Organize Sanayi Bölgesinde son bir yılda 63 olan firma sayısı 51’e düştü. Bu süreçte sadece OSB’de 315 gencimiz işini kaybetti. Şu anda birçok firma yarı kapasite çalışıyor, birçoğu icralık oldu.

Hükûmete Hatay’la ilgili buradan defalarca çağrı yaptık, Hatay’ın içinde bulunduğu sıkıntıları anlattık, bu sıkıntıların uzun yıllardır Suriye savaşından kaynaklı sorunlar olduğunu dile getirdik. Şimdi, bir kez daha sesleniyoruz: Sayın Cumhurbaşkanı, sayın bakanlar; Hatay’ın sorunlarını dinleyin, Hatay’a ekonomik destek paketi açıklayın, ekonomik nefes borusu olan Yayladağı Sınır Kapısı’nı açın. Hatay nefes alırsa Türkiye rahatlar. Lütfen, Hatay halkının feryadına kulak verin. Hatay, fedakârlığının karşılığını ceza olarak ödemesin.” Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.