DOLAR 32,1899 -0.05%
EURO 35,3916 0.32%
ALTIN 2.505,510,21
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay İçin 1 Ay Yürüyecek

Hatay İçin 1 Ay Yürüyecek

ABONE OL
23 Ağustos 2023 13:25
Hatay İçin 1 Ay Yürüyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremin üzerinden 6 ay geçti ancak sorunlar sürüyor. Depremzedeler için insancıl yaşam koşulları sağlanabilmiş değil. Su problemi ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında doğan sorunlar, depremzedelere zorluk yaşatıyor. Murat Tartar isimli depremzede Hatay’ın sorunlarına dikkat çekmek için Ankara’ya yürümeye başladı.

Deprem kenti Hatay’da sorunlar çözüm bekliyor. İldeki su sorunu devam ederken depremzedeler hala içme suyuna dahi muhtaç halde. Su sorunu beraberinde hijyen problemini de doğuruyor. Enkaz kaldırma çalışmaları da usulüne uygun olmayan şekillerde, insan sağlığı hiçe sayılarak yapılıyor. Yaşanan bu ve benzeri sorunları Ankara’ya duyurmak isteyen murat tartar ise 64 yaşında olmasına rağmen bu yürüyüşünden vazgeçmeyeceğini söyledi.

YIKIM ÇALIŞMALARINI ELEŞTİRDİ

Gazeteci yazar Ali Yolcu’ya konuya ilişkin bilgi veren Murat Tartar, “İlgili birimler ne yazık ki elini uzatmış değil. Halen insanların büyük bir bölümü çadırlarda yaşıyor. Konteynırlara dahi çok az geçiş var. Su sorunu büyük. Belediye tankerle o da cuma günleri sadece su getiriyor. Abdest dahi alamıyoruz.” Dedi ve yıkım çalışmalarını eleştirdi.

Tartar; “Ben yetkili olsam iş makinelerini bir yerden başlatırım ve orası temizlendikçe yeni konutlar yapılsın. Makineler bir o noktada bir bu noktada bence sorun bu. Aksayan bu işler nedeniyle insanlar şehirden kaçıyor. Başka illere sığınıyor. Böyle devam ederse Hatay’da Hataylı kalmayacak” dedi.

Tatar ayrıca Hatay’ın vergi sıralamasında yedinci sırada olduğunu hatırlattı ancak yatırım anlamında ilin dönüşünü alamadığını söyledi.

Bu dönüşün sağlanabildiği taktirde ilin kısa sürede kalkınabileceğini söyleyen Tartar bu sorunlar için günde 25 kilometre yürüyerek Ankara’ya varmayı planlıyor. “Hatay satıldı” şeklindeki söylentilere de değindi. Tepki gösterdi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP