DOLAR 32,4784 -0.2%
EURO 34,9676 0.35%
ALTIN 2.436,150,55
BITCOIN %
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
<strong>Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazası Açıldı</strong><strong></strong>

Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazası Açıldı

ABONE OL
9 Mart 2022 15:45
<strong>Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazası Açıldı</strong><strong></strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte üreten, iş gücüne destek veren ve aile ekonomisine katkı sağlayan kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünlerin satışının yapılacağı Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazasının açılış töreni katıldı.

Antakya İlçesinde hizmete giren Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazasının açılış töreni Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

YILMAZ: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Başkan İzzettin Yılmaz konuşmasında, “Öncelikle hanımlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Sayın Valim bu anlamlı günde teşriflerinizle bizlere onur verdiniz. Hatay Kadın Kooperatifleri Tanzim Satış Mağazasında emeği geçen İl Başkanımıza, teşkilatımıza, Milletvekillerimize, zatı alinize teşekkür ederim. Allah hayırlı uğurlu etsin.” dedi.

DOĞAN: HATAY, VERGİ TAHSİLATINDA 7. SIRADA

Vali Doğan konuşmasında, “Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Ancak bu açılış ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk getirildi, bu vesileyle tüm kadınlarımızın ‘‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Biz eşlerimizi, kadınlarımızı, bacılarımızı, analarımızı sadece münhasır günlerde değil, her zaman baş tacı yapan, onlarla birlikte yol yürüyen insanlarız. Ancak bu anlamlı günüde atlamadan, hatırlamak elbette ki önemli. Antakya Belediyemiz çok hayırlı bir ise vesile oldu. Bugün çalışan kadınlarımızın pazarla buluşması, üretmiş oldukları ürünleri piyasada satması anlamında çok güzel bir lokasyonda ki tanzim satış mağazasını açacağız” dedi.

Doğan, “Hanımlarımız üretecek satışı Antakya Belediyesi yapacak, piyasayla onları buluşturarak emekleri değer bulmuş olacak. Bu çok kıymetli bir aracılık, organizasyon. Ben Başkan’a şükranlarımı sunuyorum. Zaman zaman ilçeleri ziyaret ettiğimizde, kadınlarımızın ürettikleri yöresel ürünlerimizi görüyorum, bundan da çok mutlu oluyorum. Çok kıymetli bir İl de yaşıyoruz. Tarımıyla, ticaretiyle, turizmiyle, kültürel değerleri ile var olan, iddialı bir İl de yaşamaktayız. Bunu ifade etmemde ki sebep 2021 yılı içerisinde ki vergi tahsilatımız 25 milyar TL, bu da bu kadar yüksek vergi ödeyen bir şehirde üretimin, istihdamın, ticaretin, ihracatın olduğunu gösterir. Bu çok büyük bir rakam, Türkiye sıralamasına baktığımızda Hatay, vergi tahsilatında 7. sırada yer almakta. İhracata baktığımızda, geçen sene ki rakamların çok çok üstüne çıktık. 11 tane gümrük limanı olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu üretim gayretine hanımlarımızın katılmaması büyük bir eksiklik olurdu. Eksikliği giderme anlamında küçük bir nebze katkısı da olsa bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Ben tüm kadın kooperatiflerini tebrik ediyorum. Ürünleri bereketli, kazançları bol olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Tören Vali Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve tanzim satış mağazasının gezilmesi ile son buldu.

Törene Vali Doğan’ın yanı sıra, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve protokol üyeleri katıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.