DOLAR 32,5361 0.23%
EURO 34,7897 0.09%
ALTIN 2.489,061,10
BITCOIN 20513362,77%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Ata Tohumu Arsuz’da Yeniden Toprakla Buluşuyor

Ata Tohumu Arsuz’da Yeniden Toprakla Buluşuyor

ABONE OL
6 Aralık 2021 10:21
Ata Tohumu Arsuz’da Yeniden Toprakla Buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arsuz Belediyesi kendi mülkiyeti olan arazilerin bir kısmına, bin yıllık ata tohumu olan karakılçık buğdayı ve biberiye ekmeye başladı.

Arsuz Belediyesi, S.S. Arsuz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hem ilçedeki tarımın geliştirilmesi hem de çiftçilere destek olmak amacıyla kendi mülkiyetinde olan arazilerde ata tohumu olan karakılçık buğdayı ve biberiye ekimine başladı. Karakılçık buğdayının üretimini çoğaltarak, yerelde çiftçilere örnek ve gerektiğinde destek olmak istediklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Bizler Arsuz Belediyesi olarak çiftçilerimize imkânlarımız doğrultusunda gerektiğinde yardımcı olmaya, onlara destek vermeye çalışıyoruz. Bin yıllık ata tohumu olan karakılçık buğdayı ve biberiye ekimine, üretimine başladık. Burada amaç genetiği değiştirilmemiş sağlıklı ata tohumlarının ilçemiz genelinde ekimi ve yayınlaştırılması bilincini sağlamak. Uzun vadede kendi buğdayımızı üreterek kendi ekmeğimizi kendi buğdayımızdan yapmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.