DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.426,490,15
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay Kültürü İstanbul’a Taşındı

Hatay Kültürü İstanbul’a Taşındı

ABONE OL
24 Eylül 2022 10:01
Hatay Kültürü İstanbul’a Taşındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medeniyetlerin merkezi, hoşgörü ve kardeşlik kenti Hatay’ın yöresel lezzetleri ile birçok tarihi, turistik değerlerinin yanı sıra kültürel değerleri 22-25 Eylül tarihleri arasında 3 günlüğüne İstanbul’a taşındı.

HATAY’IN ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR

Hatay Valiliği himayelerinde İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 11. kez organize edilen İstanbul’da Hatay Günleri, Maltepe etkinlik alanında başladı. Etkinliğin ilk gününe Hataylı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel hale gelen ve büyük ilgi gören İstanbul’da Hatay Günleri, yine renkli görüntülere sahne oldu. Her yıl düzenlenerek gelenekselleşen, Hatay’ın sahip olduğu sosyokültürel yapısını, tarihini, ekonomisini ve üretim değerlerini tanıtmayı hedefleyen “İstanbul’da Hatay Günleri”, aynı zamanda her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturarak ülke gündeminde etkili olmayı da hedefliyor.

HATAY GÜNLERİ PAZAR GÜNÜNE KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK 

UNESCO onaylı Gastronomi Kenti Hatay’ın mutfak lezzetlerinden kültürel değerlerine kadar birçok güzellik ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Hatay’ın kültürel değerlerinin, medeniyet birikiminin ve gastronomik lezzetlerinin yer aldığı İstanbul’da Hatay Günleri, 25 Eylül Pazar gününe kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda konuklarını ağırlamaya devam edecek.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.