DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0599 -0.1%
ALTIN 2.324,610,24
BITCOIN 2265056-1,72%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği Kuruldu

Hatay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği Kuruldu

ABONE OL
11 Haziran 2022 11:17
Hatay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay da özel gereksinimli bireylere hizmet sunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi yetkilileri biraya gelerek Hatay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneğini kurdular.

 Derneğin kuruluş amacıyla ilgili açıklamada bulunan Sait Karataş, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlar olarak özel gereksinimli bireylere hizmet sunmaktayız. Kurumlar olarak özel gereksinimli bireylerin yüksek yararı ve kurumların hizmet sunumlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması yönünde kurumların işbirliği yapmaları, kalite standartlarını artırmaları ve yerel sorunların çözümü noktasında ortak hareket etme kararı aldık. Kurumlarımızın yıllardır örgütlü bir çatı altında hareket edememesi Hatay ilimiz için büyük bir eksiklikti. Kurmuş olduğumuz dernek ile bu boşluğu doldurmayı amaçlamaktayız.” Dedi.

Karataş yaptığı açıklamanın devamında pandemi süreci, akabinde oluşan ekonomik şartların kötüleşmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle kurumların hizmet sunum kalitesinin düştüğünü hatta hizmet sunumunun sürdürülebilir olmaktan çıkabileceğini belirtti. Kurumların tek gelir kaynağının sunulan hizmetin karşılığı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden ödenen tutar olduğu ve bu tutarın artan maliyetleri karşılamadığı belirten Karataş, devlet yetkililerinden bu konuda çözüm üretilmesini beklediklerini ve Temmuz ayında alana yönelik ücret iyileştirmesi yapılırsa özel çocuklarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon sürecinin devamının sağlanacağını ve bu konuda da tüm kurum ve kuruluşların desteklerini beklediklerini ifade etti.   Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.