DOLAR 32,5096 0.07%
EURO 34,8547 0.26%
ALTIN 2.473,090,45
BITCOIN 2007582-3,43%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği’ Kuruldu

‘Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği’ Kuruldu

ABONE OL
12 Ağustos 2022 14:47
‘Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği’ Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da faaliyet gösteren; özel hastane, tıp merkezi ve diğer sağlık kuruluşları bir araya gelerek ‘Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği’ni kurdu.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Altınay, “Özel Sağlık Kurumları, ‘Özel Hastane’ faaliyetleri ile bölgede sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kalitenin yükselmesine büyük katkı sağlamışlardır. Bugün Kamu Hastaneleri dâhil, sağlık hizmet kalitesinin artışından söz edebiliyorsak, özel hastanelerin katkıları inkâr edilemez. Sağlıkta hizmet çıtasını yükseltmenin yanı sıra, kurumlarımız bölge halkı için çok ciddi istihdam kaynağı yaratmıştır. Özetle özel sağlık sektörü, binlerce hastaya şifa dağıtırken; çalıştırdığı insan sayısı, ödediği sigorta stopaj ve vergilerle, ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlamaktadır. Kamu yararı gözeterek hizmet üreten hastanelerimiz, çok büyük sıkıntılar içinde var olma ve ayakta kalma savaşı veriyor. Bir yandan artan enflasyon baskısı, kullandığımız cihaz ve sarf malzemelerinin büyük ölçüde dövize endeksli olması, öte yandan artan işçilik maliyetleri, hastaneleri ciddi ekonomik dar boğaza sürüklemiştir.” Dedi.

“Derneğin kuruş amacı, Sağlık sektörü ve çalışanlarının sorunlarını kamuoyu ile paylaşıp, ilgili merciler nezdinde bir an önce çözüme kavuşturmaktır. Kamu veya özel hiç fark etmez sorunların çözülmesi, hastaneleri daha güçlü kılacak ve bu da tüm halka hizmet olarak geri dönecektir.” ifadelerini kullandı.

Dernek yönetimi ise şu şekilde oluştu:

Fazıl Altınay, Levent Kuruz, Ahmet Ahraz, Ozan Güngör, Hanifi Yılmaz,  Murat Hekimoğlu ve Servet Ateş’ in girişimleri ile kurulan derneğin Başkanlığına Fazıl Altınay, Başkan Yardımcılığı’na Levent Kuruz, Saymanlığa Ahmet Ahraz, Sekreterliğe Ozan Güngör, Asil Üyeliğe Hanifi Yılmaz getirilmiştir. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.