DOLAR 32,5337 -0.05%
EURO 34,8047 -0.2%
ALTIN 2.424,61-0,21
BITCOIN %
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay Türk Vatanının Ayrılmaz Parçasıdır

Hatay Türk Vatanının Ayrılmaz Parçasıdır

ABONE OL
30 Haziran 2022 15:14
Hatay Türk Vatanının Ayrılmaz Parçasıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili, TBMM’de söz alarak Hatay’ın anavatana katılışının 83. yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Anavatana katılma kararı alan milletvekillerini selamlayarak konuşmasına başlayan Vekil Kaşıkçı yaptığı konuşmada; “Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine son sözü ve son armağanı olmuştur. Mondros Mütarekesi’nin hemen ardından düşman kuvvetleri tarafından işgal edilen Hatay, uzun süre Fransız işgali altında kalmıştır. Hataylılar, Atatürk’ün talimatları doğrultusunda, Tayfur Sökmen başta olmak üzere Millî Mücadele kahramanlarının etrafında kenetlenerek örneği ancak destanlarda görülebilen bir Millî Mücadele örneği sergilemiş, 1938 yılında kurulan bağımsız Hatay Devleti dönemini yaşadıktan sonra kendi iradesiyle tekrar ana vatana dönmüştür. Bu süreç birçok yönlerden incelenmeye değer, emsalsiz bir barış ve diplomasi zaferi örneğidir. Atatürk’ün ismini “Hatay” olarak verdiği büyük Türk milleti ve onun şerefli tarihinin ayrılık bilmeyen bu kutsal Türk yurdu uzun yıllar hicran ve ıstırap çektikten sonra feraha ve saadete kavuşmuştur. 29 Haziran 1939’da Hatay Devlet Başkanı Tayfur Sökmen’in hazır bulunduğu oturumda Hatay Millet Meclisinin 38 üyesinin “Türk camiasının ayrılmaz bir parçası olan Hatay’ın ana vatana kavuştuğunun bir kararla tespitini teklif ederiz.” metniyle imzaladığı önergenin coşku içinde kabul edilmesi neticesinde kırk asırlık bu Türk yurdu ana vatanla süren ayrılığa son vermiş oldu.”  

ANAVATANA KATILMA KARARI ALAN VEKİLLERİ SELAMLIYORUM

“Bundan tam seksen üç yıl önce Hatay’ın ana vatana katılma kararını alan, birbirine hasret iki parçayı birleştirerek bugün bir arada olmamıza vesile olan Hatay Devlet Başkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere Başbakan Abdurrahman Melek ve Hatay Millet Meclisinin merhum üyelerinin isimlerinin teker teker anarak kendilerinin aziz ruhunu sizlerin ve tarihin huzurunda bir kez daha selamlamak istiyorum. Evet, Hatay Meclisinin “Hatay ana vatana katılsın.” kararının altında imzası olan Hatay Milletvekillerine bugün, 2022 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir selam göndermek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.