DOLAR 32,3316 0.25%
EURO 35,0539 -0.23%
ALTIN 2.283,020,25
BITCOIN 22801091,00%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY TÜRKİYE’DİR!

HATAY TÜRKİYE’DİR!

ABONE OL
4 Aralık 2021 11:12
HATAY TÜRKİYE’DİR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye Halk Meclisi tarafından yapılan küstah bildirgeye, Türkiye kayıtsız kalmadı. İlk olarak Dış İşleri Bakanlığı tarafından sert bir dille eleştirilen bildirge sonrası, siyasetten sanata her kesimden tepkiler gecikmedi. Sosyal medya platformlarında da geniş yankı uyandıran olay sonrası tüm Türkiye’den tek ses ve tek nefes “Hatay Türkiye’dir” paylaşımları yapıldı.

“HADSİZ VE HUKUKSUZ AÇIKLAMAYI ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ”

Suriye Halk Meclisi’nin imzaladığı bildirgenin hukuksuz olduğunu ifade eden Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı, Suriye Halk Meclisi’ni topa tuttu. Suriye’nin meşrutiyetten yoksun bir meclise sahip olduğunun altını çizen Dış İşleri Bakanlığı, “Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüzbinlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir” açıklamalarında bulundu.

HATAYLI SİYASETÇİLER DE KAYITSIZ KALMADI

Suriye bildirgesinden sonrası Hataylı siyasetçilerde sosyal medya hesapları üzerinden duruma tepki gösterdiler. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, “Şehitlerimizin kanı ile çizdiğimiz milli sınırlarımıza göz dikmek kimsenin haddi değildir! Sözde bildiriyi şiddetle kınıyor, reddediyorum” açıklamasında bulunurken, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi ve Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da duruma kayıtsız kalmadılar. Diğer yandan Hataylı STK ve Oda Başkanları da net bir dille Suriye Halk Meclisi’ne tepki göstererek, Hatay Türkiye’dir mesajlarında bulundular. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.