DOLAR 32,3402 0.17%
EURO 35,2083 0.05%
ALTIN 2.246,570,15
BITCOIN 2131364-2,84%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

12:49

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hatay Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki Kalesidir

Hatay Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki Kalesidir

ABONE OL
24 Mayıs 2022 14:55
Hatay Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki Kalesidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Saadet Partisi’nin 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. HATMEK Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrede konuşan Savaş, Millet İttifakı üyeleri olan CHP ve SP’nin Hatay ve Türkiye için birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ilk seferini yapan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile KKTC’ye giden Savaş, bu seyahat de kendisine Saadet Partisi GİK üyesi Necmettin Çalışkan’ın da eşlik ettiğini belirtti.

Savaş, “Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan hocamızın öncülüğünde 1974’ten itibaren bizimle hemhal olmaya çalışan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mize ilk defa Hatay’dan bir deniz seferi düzenledik. Bu seyahatte Necmettin Bey bize eşlik etti. HADO için 6 yıl boyunca her türlü zorlukla mücadele ettik ve sonuç itibariyle oradaki soydaşlarımıza gittik. Bu seferlerin ticari bir boyutu yok. Milli bir boyutu var. Çünkü Hatay, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kalesi konumundadır. Uzakları yakın edeceğiz ve oradaki kardeşlerimizin yalnız olmadığını hissettireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partisinin Kıbrıs ilişkilerini yürütmesi için görevlendirildiğini hatırlatan Lütfü Savaş, “KKTC, 1974’ten sonra bize en çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan meclis başkanına kadar birçok devlet büyüğüyle görüştük. Necmettin Bey ile birlikte onların yanında olduğumuzun mesajını verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve bekası, Akdeniz’deki gücü anlamında oradaki kardeşlerimize ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Savaş, Millet İttifakı’nın çalışmalarından da bahsetti. CHP ve SP’nin Hatay’daki çalışmalarından memnun olduğunu söyleyen Savaş, “Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emanet ettiği yer. Hep birlikte milli bir şuurla, manevi gücümüzü de birleştirerek Hatay’ın ayakta kalmasına, güçlü bir serhat şehri olmasına katkı sağlıyoruz. Millet İttifakı’nın belediye başkanı olarak Saadet Partili değerli büyüklerimizden de kardeşlerimizden de razıyım. Allah da sizden razı olsun” açıklamalarında bulundu.

SAVAŞ: BU SEÇİM UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON SEÇİM

Savaş konuşmasının sonunda gelecek seçimlere değindi. Bu seçimin Türkiye adında çok önemli olduğunu vurgulayan Savaş, “Eğer biz sokakta, mahallenin en ücra köşesinde yoksak, gelecek adına da söz söyleme, yönetme hakkımız da yoktur. Her partinin girebileceği kapılar vardır, o partinin mensupları o kapılardan girmezse biz muhalefette kalmaya devam ederiz. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti adına çok önemli bir seçim, uçurumdan önceki son seçim. Bu seçimi sağlıklı, huzurlu, şuurlu bir şekilde götürüp menzile ulaşmamız gerekir. Türkiye artık ideallerin birleştiği bir noktaya gelmek zorunda. İdeolojik saplantılarımızı, beklentilerimizi, geçmişimizi bir dönemlik bir tarafa bırakmalı, ülke menfaatleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde gelecek adına birlikte hareket etmeliyiz” dedi. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.