DOLAR 32,3510 0.3%
EURO 35,1233 -0.03%
ALTIN 2.302,751,12
BITCOIN 23065053,39%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR!

HATAY, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR!

ABONE OL
11 Haziran 2021 10:51
HATAY, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası her 100 bin kişide en az görülen Hatay, sırası gelenlere aşı olmaları önerisinde bulunuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, açıkladığı koronavirüs haritasında, her 100 bin kişide 7,95 ile en az Kovid-19 vakası görülen Hatay’da, hastalıkla kararlı mücadele başarılı sonuç alınmasını sağladı.

Her 100 bin kişideki vaka sayıları tek haneye düşen kentte, hastalıkla mücadele kapsamında hem tedbirlere uyum hem de başarılı filyasyon çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor.

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, son tabloda kentin en az Kovid-19 vakası görülen il olmasının başarılı ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

“VATANDAŞLARIN DUYARLI DURUŞUYLA BUGÜNLERE GELDİK”

Başta Vali Rahmi Doğan olmak üzere tüm kamu kurumları ve sağlık çalışanlarının desteği, vatandaşların da duyarlı duruşuyla bugünlere gelindiğini belirten Hambolat, şu değerlendirmede bulundu: “Aslında bu başarı, 2 haftadır iyi bir netice vermiş olmakla birlikte uzun bir sürecin sonucu. Tıpkı öğrencilerin bir sene çalışıp karnesini aldığı tablo gibi değerlendiriyoruz bunu. Fakat bizim için bu yeterli değil, sıfır sayısını görene kadar tedbirleri sıkı tutmamız, rehavete kapılmamamız ve bunun sonuçlarını tüm ülke olarak hep birlikte yaşamamız gerekiyor. Sürecin başında arkadaşlarla hep diyorduk, Hatay’a mavi yakışır, şimdi mavi kalmak için de çabalamamız gerekiyor. Bizi sevindiren, vakaların düşüşüyle var olan vakaların da tıbbi yönden, medikal açıdan da hafif atlatılıyor olması. Bu da hastane yükünü azaltmakla bizim aslında enerjimizi aşılamaya ve vakaları sıfırlamaya yönelmemize yol açtı.”

“VATANDAŞLARIMIZI AŞI KONUSUNDA DA AYNI HASSASİYETE DAVET EDİYORUZ”

Hambolat, kentteki aşılama çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek, “Aşı hakkı olanların aşılanmak için sağlık kuruluşlarına başvurmasını istiyoruz. Nasıl süreç başında halkımız bize kısıtlamalar ve maske, mesafe, hijyen noktasında destek olduysa şu an gündemimizde birinci sıraya çıkan aşılama noktasında da halkımızın sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmasını istiyoruz.” diye konuştu. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.