DOLAR 32,5149 -0.11%
EURO 34,8008 -0.2%
ALTIN 2.426,73-0,13
BITCOIN %
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HATAY’A DEV İSTİHDAM

HATAY’A DEV İSTİHDAM

ABONE OL
3 Mart 2022 11:34
HATAY’A DEV İSTİHDAM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gerçekleştirdiği yardımlarla beraber Silah savunma Sanayisinde adından sıkça söz ettiren Hataylı İş İnsanı Serdar Özyurt Hatay Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret ederek gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın açıklamasında Hatay’a kuracağı 50 milyon dolarlık yatırım ile ilgili detayları paylaşan Özyurt: “Doğduğum yere memleketime vefa borcumu ödemek için Hatay’a yatırım gerçekleştirme kararı aldım. Gerçekleştireceğim bu yatırımla beraber yaklaşık bin kişiye istihdam kurma hedefimiz var bununla ilgili ilk adım olarak Belen Kıcı’da 88 dönüm araziyi satın alıp gerekli izinler için son çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz kuracağımız mermi fabrikası ile Hatay’da ilk savunma alanında sanayiyi kurmuş olup başka yatırımcıları çekmek. İş istihdamı kapsamında fabrikaya alınacak olan çalışanlar için tabiki ilk önceliğimiz Hatay olacak ama kalifiye eleman bulma konusunda sorun yaşarsak çevre illerden de alabiliriz” dedi.

GELME SEBEBİM SİYASET DEĞİL YATIRIM

Hatay’a gelme sebebinin lanse edildiği gibi siyasete atılmak için olmadığını doğup büyüdüğü yere yatırım yapma amaçlı kaynaklandığını söyleyen Özyurt: “Son günlerde sosyal medya ve dışarda konuşulan konulara açıklık getirmek istiyorum. Hatay’a gelme sebebim kesinlikle siyaset değildir, burada bulunma amacım memleketime yatırım gerçekleştirmek, siyasete atılma gibi bir niyetim olsaydı bu kadar yüksek bütçe ile yatırım gerçekleştirmezdim. Şuan siyasetle ilgili bir alakam yok ama hemşerilerimiz bizi nerde görmek isterse orada oluruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.