DOLAR 32,5213 -0.08%
EURO 34,7992 -0.2%
ALTIN 2.422,84-0,29
BITCOIN %
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’a TÜBİTAK’tan Altın Madalya

Hatay’a TÜBİTAK’tan Altın Madalya

ABONE OL
27 Ocak 2022 11:27
Hatay’a TÜBİTAK’tan Altın Madalya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahçeşehir Koleji Hatay Fen ve Teknoloji Lisesi 12.sınıf öğrencisi Akif Çelikkaya, TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatları Biyoloji dalında Altın Madalya alarak, Kış okulu ve Milli Takım seçme sınavına katılmaya hak kazandı.

Akif Çelikkaya, 1.aşamaya hazırlanırken ilk başta biraz zorlandığını, fakat ilerleyen süreçte çalıştıkça bu yoğun tempoya alıştığını, 2.aşamaya geçtiğinde mutlu olduğunu söyledi. Akif, 1.aşamayı geçtikten sonra online olarak düzenlenen TÜBİTAK kamplarına katıldığını, bu sürede hem okul derslerine hem de 2.aşamaya hazırlandığını dile getirdi. 2.aşamaya da çok yoğun ve disiplinli şekilde hazırlandığını, normal çalışma temposunu iki katına çıkardığını söyleyen Akif Çelikkaya, bir yandan da YKS hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Lise Müdürü Aytaç Erdoğan ise öğrencilerinin elde ettiği bu başarının ardında, Akif’in iki yıldır sürdürdüğü yoğun hazırlıkların olduğunu söyleyerek, Akif’in daha başarılı olması için okul olarak destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Bilim alanında başarılı öğrenciler yetiştirmek için akademik ve sosyal olarak desteğin önemine dikkat çeken Erdoğan, Hatay ili ve Bahçeşehir Koleji adına öğrencilerinin başarılarından gurur duyduklarını ifade etti. Öğrencilerin bilim olimpiyatlarına hazırlanmaları için programlarını sürdüreceklerini belirten Erdoğan, Akif’e Milli Takım seçmelerinde başarılar diledi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.