DOLAR 32,5056 0.28%
EURO 34,5753 0.22%
ALTIN 2.498,590,63
BITCOIN 2006431-3,63%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“HATAY’A YENİ SANAYİ ALANLARI ŞART”

“HATAY’A YENİ SANAYİ ALANLARI ŞART”

ABONE OL
22 Eylül 2021 10:14
“HATAY’A YENİ SANAYİ ALANLARI ŞART”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Murat Hayzaran ve Yönetim Kuruyu Üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi.

HASİAD’ın 13. Olağan Genel Kurulu sonrası, pandemi nedeniyle bir türlü basınla bir araya gelemeyen yeni yönetim, gerçekleşen etkinlikle basınla buluştu. HASİAD binası bahçesinde gerçekleşen toplantıda HASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensuplarına tek tek tanıtıldı.

“MAZOTTAN ÖTV ALINMAMASI VEYA ÖTV ORANININ DÜŞÜRÜLMESİ LAZIM”

Gerçekleşen etkinlikte konuşan HASİAD Başkanı Murat Hayzaran, “İlimiz bereketli topraklara sahip olup ilçelerimizde yetişen tarımsal ürünlerimizi öne çıkartarak mamul haline getirmek suretiyle katma değer yaratıp markalaştırarak ihraç etmeliyiz. Katma değer yaratan üretim modeli, markalaşma ve ihracat odaklı yatırımlar yapılması son derece önemli olup tarıma dayalı sanayiye yatırım yapılması bu konuda Hatay ilinde tarıma ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması gerektiği inancındayız. Biz üreten, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanan ülke olabilirsek, ata tohumlarına dönebilirsek, ülke olarak ayağa kalkabiliriz. Tarım sektöründe üreticilerin teşvik ve desteklerin arttırılarak yaygınlaştırılması özellikle sektöre mahsus olarak mazottan ÖTV alınmaması veya ÖTV oranının düşürülmesi sektöre canlılık getirecektir” dedi.

“HAMMADDE VE GİRDİ FİYATLARI İLE ÖZELLİKLE ENERJİ MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKİR”

Konuşmalarında hammadde ve enerji maliyetine değinen Hayzaran, “Hatay sanayicileri ve iş insanları olarak; hammadde, girdi ve üretim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktadır. Elektrik, Doğalgaz, Akaryakıt, hammadde gibi üretimin temel ihtiyaçları son zamanlarda ciddi zamlar görmüştür. İç piyasanın taleplerine öncelik verilerek birçok hammaddenin ihracatına planlama getirilmeli” diye konuştu.

“YAYLADAĞI SINIR KAPISI ARTIK AÇILMALIDIR”

Sınır kapıları konusunda da Yayladağı Sınır Kapısının artık açılması gerektiğini savunan Başkan Hayzaran, “Cilvegözü sınır kapasının açılması güvenlik sebebiyle kısa vadede mümkün olamayacak ise en azından hiçbir sorunun olmadığı Yayladağı sınır kapısının açılması ilimizin ve ülkemizin ihracatı, ticareti ve nakliye sektörü açısından oldukça önemli ve gerekli olduğu kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

“İLİMİZDE YENİ SANAYİ ALANLARI YARATILMALIDIR”

Hatay’daki organize sanayi alanlarının yetersiz kaldığına da vurgu yapan Hayzaran, “İlimizdeki yatırımcılar, sanayi arazisi bulmakta sıkıntılar yaşamaktadırlar. Hatay’daki Organize Sanayi Bölgeleri’nin dolu olması sebebiyle, bu alanlar yatırım yapılabilmesi açısından maalesef yetersiz kalmaktadır. Bölgemize yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar için yeni sanayi alanları yaratılmalıdır. Amanos Tüneli projesinin hayata geçirilmesi ile İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri İskenderun Körfezi’ne bağlanacak olup bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte proje gerek ülkemiz gerekse bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda Amonos tüneli projesi ile ilgili yapılan çalışmaların hızlandırılmalı ve Hassa Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımıyla entegre olacak şekilde bir an önce planlanmalıdır” ifadelerinde bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.