DOLAR 32,6045 0.38%
EURO 34,7732 0.01%
ALTIN 2.497,860,56
BITCOIN 20223970,90%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’da Çöl Kulaklı Toygarı Görüldü

Hatay’da Çöl Kulaklı Toygarı Görüldü

ABONE OL
28 Nisan 2022 17:10
Hatay’da Çöl Kulaklı Toygarı Görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki, “Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan” olarak tescil edilen göçmen kuşların güneydeki sığınağı Mileyha Sulak Alanı’nda çöl kulaklı toygarı görüntülendi.

Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu, Mileyha Sulak Alanı’nda kuş gözlemi yaptığı sırada Türkiye’de ilk kez görülen çöl kulaklı toygarıyla karşılaştığını söyledi.

Karşılaşılan bu kuş türünün kuş gözlemcileri arasında heyecan yarattığını ifade eden Yoğurtcuoğlu, şöyle devam etti:

“Kuşların en yoğun göçünün olduğu zamandayız. Hatay’da birkaç gündür güneyden gelen bir toz taşınımı vardı. Çöllerde yaşanan fırtınalar Türkiye’ye beraberinde kuş türlerini de getiriyor. Bundan dolayı Mileyha Sulak Alanı’da kuşların ana göç yolu üzerinde olduğu için rotamızı oraya çevirdik. Mileyha Sulak Alanı kuşları buraya mıknatıs gibi çekiyor. Kuş gözlemcisi arkadaşım Soner Bekir ile birlikte alanda gözlem yaparken çok geçmeden çöl kulaklı toygarıyla karşılaştık. Bu tür daha önce Türkiye’de hiç kayıt altına alınmadığı için çok büyük bir heyecan yaşattı. Türkiye’deki kuş türü listesine yeni bir kuş daha eklemiş olduk. Çöl kulaklı toygarı Türkiye’nin 496’ncı Mileyha Sulak Alanı’nın 296’ncı kuş türü oldu. “

Yoğurtcuoğlu, alandaki arayışlarında yine çöllerde yaşayan ve Türkiye’de nadir görülen küçük çöl toygarı, ibibik toygarı ve çöl çobanaldatanıyla da karşılaştıklarını sözlerine ekledi. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.