DOLAR 32,5590 0%
EURO 34,9965 0.27%
ALTIN 2.423,370,02
BITCOIN 2101694-3,15%
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’da ilk kez düzenlenen İHA eğitimi başladı

Hatay’da ilk kez düzenlenen İHA eğitimi başladı

ABONE OL
16 Eylül 2021 10:19
Hatay’da ilk kez düzenlenen İHA eğitimi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOĞAKA Teknik Destek Projesi kapsamında Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İlimizdeki okullarda görev yapan öğretmenlerin İHA alanında bilgi ve birikiminin oluşturulması, bu alanda kurumsal kapasitelerinin arttırılması ve okulların proje ve yarışmalara katılımının sağlanması için Antakya, Defne, Kırıkhan, Altınözü İlçelerinde görev yapan farklı branşlardan seçilmiş olan 30 öğretmene Hatay’da ilk kez beş günlük “İHA1 Ticari İnsansız Hava Aracı Eğitimi” verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen eğitim yeri olan Karlısu Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret etti.

ÇERKO: “ÜLKEMİZ SON YILLARDA BU ALANDA ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko “Yapılan bu eğitim, günümüz teknolojik gelişmeleri göz önüne alındığında son derece büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz son yıllarda bu alanda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu alana katkı sağlaması açısından proje kapsamındaki bu çalışmanın Hatay’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.” Şeklinde konuştu.

İl Müdürü Mesut Çerko; Proje Koordinatörü Mehmet Aydın ve Eğitim Görevlisi Kapadokya Üniversitesi Havacılık Programları Bölüm Başkanı Mustafa Samet Gençağ’dan kurs hakkında bilgi aldı ve okuldaki kodlama atölyesini ziyaret etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.