DOLAR 32,5890 0.34%
EURO 34,8039 0.18%
ALTIN 2.498,080,56
BITCOIN 21074235,57%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HATAY’DA SALÇA ÜRETİLEMİYOR!

HATAY’DA SALÇA ÜRETİLEMİYOR!

ABONE OL
8 Temmuz 2021 11:47
HATAY’DA SALÇA ÜRETİLEMİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Gastronomi Kenti Hatay’ın eşsiz ve geleneksel lezzeti olan salçanın tehlike altında olduğunu iddia etti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği’nde değişiklik yaptığını ve bu nedenle Hatay salça üreticilerinin üretim yapamaz duruma geldiğini söyleyen Güzelmansur, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

“SÜREÇ BÖYLE DEVAM EDERSE SALÇAMIZ YOK OLACAK”

Hatay salçasının üretilmesinin imkansız hale geldiğini savunan Milletvekili Güzelmansur, “Bu değişiklikle, Hatay denilince ilk akla gelenlerden biri olan Hatay biber salçasının üretimi tehlikeye girdi. Çünkü salçanın içindeki tuz ve koruyucu oranını değiştiren bu tebliğ, endüstriyel salça düşünülerek yapılmıştır. Geleneksel salça üretiminde de, endüstriyel salça standartlarına uyulması beklenilmektedir. Bu tuhaf standart nedeniyle Hatay salça üreticileri bu yıl üretim yapamayacaklar, üretici perişan. Üretim olmayınca biber tarlada kaldı. Çiftçi perişan. Bu çok çok büyük bir yanlışlıktır. Bu konuyla ilgili de Tarım ve Orman Bakanlığı’na sesleniyorum: Bu yanlıştan bir an önce dönün. Tebliğde yaptığınız değişiklikten yöresel ürünü muaf tutun. Aksi halde meşhur Hatay salçası diye bir salça kalmayacaktır.” diye açıklamalarda bulundu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.