DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22799651,28%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’dan Çin’e Uygur Türkleri Protestosu

Hatay’dan Çin’e Uygur Türkleri Protestosu

ABONE OL
15 Kasım 2021 11:45
Hatay’dan Çin’e Uygur Türkleri Protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne yönelik politikasını protesto etti.

Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Sözcüsü Mirzehmet İlyasoğlu, basın açıklamasında, Çin’in Uygur Türklerine yönelik her türlü zulüm, baskı ve katliamı yaptığını söyledi. Toplama kamplarında insanların her gün işkencelere maruz kaldığını belirten İlyasoğlu, “Çin, tüm çıplaklığıyla Doğu Türkistan’da soykırım yapıyor.

Çin’i tüm bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz. Diyoruz ki insanlık Çin’e teslim olmadı ve olmayacaktır. Doğu Türkistanlılar ve onlara ses veren insanlık, Çin’in bütün bu yaptıklarının hesabını er ya da geç soracaktır. Bunun için de canımızı, malımızı ve her şeyimizi ortaya koyduk, koyacağız.” diye konuştu. Basın açıklamasına, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, İHH Dörtyol İlçe Temsilcisi Arif Yılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.