DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8572 0.32%
ALTIN 2.503,390,78
BITCOIN 20990031,22%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’ı Anlatan Dizi Başlıyor

Hatay’ı Anlatan Dizi Başlıyor

ABONE OL
14 Ekim 2021 11:12
Hatay’ı Anlatan Dizi Başlıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönetmenliğini Recai Karagöz’ün, senaristliğini Eda Tezcan’ın kaleme aldığı Aziz dizisi merak edildi. Show TV’de yakın zamanda yayınlanacak olan Aziz dizisinde, Antakya’da zengin bir ailenin oğlu olan Aziz’in hikayesi ekrana gelecek. 1930’lu yıllara izleyicileri götürecek olan dizi Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmasının hemen öncesindeki dönemi anlatacak. Hatay’ın ana vatana katılımının heyecanının da yansıtılacağı Aziz dizisi, yeni sezonun en etkili hikayelerinden birisi olacak. Murat Yıldırım, Aziz Payidar adlı bir karaktere hayat verecek. Dizide bir Fransız Teğmenin ölümüne neden olan Aziz, büyük aşkı Dilruba’yı da arkasında bırakıp baba ocağını terk edecek. Olayın unutulmasının ardından doğduğu kente geri dönecek olan Aziz için yepyeni bir hayat başlayacak.

DİZİNİN HİKÂYESİ

“Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar (Murat Yıldırım) refah ve zenginlik içinde bir hayat sürdürmektedir. Fransız delegesi Mösyö Pierre’in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre’yi öldürmesiyle Aziz’in kaderi değişir; doğduğu toprakları, biricik aşkını kısacası sahip olduğu her şeyi geride bırakmak zorunda kalır. İki yıl sonra öldü zannedilirken geri dönüşü herkes için beklenmedik olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Aziz sahip olduğu her şeyi kaybetmekle kalmamış, Fransız işgali altındaki Antakya bıraktığından daha kötü bir hal almıştır. Üstelik ilk aşkı Dilruba (Damla Sönmez) da amcası Galip Payidar’ın (Ahmet Mümtaz Taylan) oğlu Adem (Güven Murat Akpınar) ile nişanlanmıştır. Her şeye sil baştan başlamak zorunda kalan Aziz, verdiği hayat mücadelesi ile küllerinden yeniden doğarken; basit bir köylü kızı olan Efnan’ın (Simay Barlas) beklenmedik bir şekilde hayatına girmesi ile duygusal anlamda da ikilemde kalacak, yaşadığı yoğun duygu karmaşası sonrasında zamanla hem kendini hem de gerçek aşkını bulacaktır.”

ÇEKİMLER İSTANBUL’DA OLACAK

Dizinin Hatay’da mı, Sakarya’da mı çekileceği merak konusu olurken, son verilen kararda İstanbul’da çekileceği açıklandı. Çekimler, İstanbul’da kurulan bir platoda gerçekleşecek.Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.