DOLAR 32,3258 0.22%
EURO 35,1186 -0.04%
ALTIN 2.299,720,99
BITCOIN 23041753,05%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY’IN ARTAN TRAFİK SORUNU

ABONE OL
5 Ağustos 2021 13:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba değerli okuyucular, bu haftada ‘Hatay’da artan trafik’ konulu köşe yazımla sizlerle bir araya geliyorum. Hatay’da yaz ayının gelmesi, Pandemi yasaklarının kalkması, yurtdışı seyahatlerine izin verilmesi dolayısıyla artan trafik, içinden çıkılmaz boyuta ulaştı.

Nitekim, TÜİK verilerince de her ay Hatay trafiğine dahil edilen binlerce araç sonrası, zaten yükünü zor kaldıran Hatay trafiği, böylelikle keşmekeş bir hal aldı.

TÜİK resmi verilerince, Haziran sonunda Hatay’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 518 bin 714 olarak kaydedildi, TÜİK’in bir ay önceki Mayıs ayı raporlarında ise bu sayı 517 bin 048 idi. Böylelikle kalabalıklaşan Hatay trafiğine bir ayda bin 666 araç daha eklenmiş oldu.

Peki, şehir bu kadar araç kalabalığını kaldırabilecek mi? Bence hayır kaldırmaz. Çünkü bu şehirde yaşayan ve sokaklarda yürüyen, işe, eve, her yere dolmuşla giden biri olarak maalesef diyorum ki bu şehirde ciddi şekilde otopark sorunu ve trafik sorunu yaşanıyor.

Şehirde gözle görülen derecede olan otopark azlığı ve daha önce de bahsettiğim gibi yolların yetersizliği şehri trafik bakımından yaşanmaz hale getiriyor.

Okul sezonunun açılmaması, yaz ayları nedeniyle şehrin daha çok aktif olmamasına rağmen yaşanan bu trafik yoğunluğunu kış aylarında yağmurda çamurda ne hale geleceği tahmin bile edilemiyor.

Bence şehrin en büyük sorunlarından biri budur ve en kısa zamanda çözülmesi gerekmektedir. Umarım şehrin yolları ve trafiği en kısa sürede planlanır ve yine en kısa zamanda hazırlanır. Bu şehir ve bu insanlar bu trafik karmaşasından artık kurtarılmalıdırlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.