DOLAR 32,5702 0.15%
EURO 34,8294 0.43%
ALTIN 2.418,32-0,58
BITCOIN 2154805-0,01%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’ın güzelliklerini keşfedeceğiz

Hatay’ın güzelliklerini keşfedeceğiz

ABONE OL
2 Temmuz 2021 11:09
Hatay’ın güzelliklerini keşfedeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği üyesi yaklaşık 40 gazeteci gerçekleşen basın toplantısı ile Hataylı gazetecilerle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” projesinin 4’üncü durağı Hatay oldu.

YILMAZ: DÜNYA’NIN YAKINDAN TANIMASI GEREKEN ŞEHİRLERDEN BİRİDİR

Antakya Narin Otel’de gerçekleşen programda konuşan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, “Öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Bu organizasyon bir kaç günlük bir organizasyon. Hatay, tarihiyle, mutfağını ve güzellikleriyle tüm Dünya’nın yakından tanıması gereken şehirlerden biridir. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla ve Büyükşehir Belediye olarak bizde ev sahibiyiz. Diğer belediyelerimiz de elbette misafirlerimizi konuk edecekler. Burada Hatay Vakfımız var. Onlarsız da olmazdı” dedi.

AYDEĞER: HATAY’IN TARİHİ, DOĞAL VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİNİ KEŞFEDECEK

Gerçekleşecek gezi programı hakkında bilgiler veren Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, “Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ev sahipliğinde Hatay Birlik Vakfınca hazırlanan programda gazeteciler, binlerce yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek. Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ev sahipliğinde Hatay Birlik Vakfı tarafından Hazırlanan programda gazeteciler, binlerce yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek. Yerel ve ulusal basın mensupları, anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay’daki Kur’an’da bahsi geçen Habibi Neccar Camiini, Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesini, Titus Tünelini, 3 bin yıllık tarihi ve 13 medeniyetin ortak mirası Hatay Arkeoloji Müzesini, Harbiye Şelalelerini, barış ve hoşgörünün mekanı tarihi Antakya Evleri başta olmak üzere kadim şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görüp inceleyecek; Hatay’ın yöresel lezzetlerini tadacak. “dedi

GÖKDEMİR: GEZİMİZ ÜÇ GÜN SÜRECEK

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının Hatay durağıyla ilgili bilgi veren Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir,” Hatay’da gerçekleşecek olan geziniz 3 gün sürecek. Bu sürede Hatay’ın güzelliklerini keşfedeceğiz. Amacımız keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel değerlerimizi kültür sanat muhabirleri vasıtasıyla bizzat yerinde görüp medya yoluyla ülkemizin dört bir yanına duyurmak. ” diye belirtti. Gerçekleşen basın toplantısına Basın İlan Kurumu Hatay Şube Başkanı Halil İbrahim Parlak’ta katılım gösterdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.