DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065180-2,07%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı için önemli bir organizasyonun altına daha imza attı.

HBB, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(HMKÜ) ile birlikte Sokak Lezzetleri Festivali düzenledi.

Festivalin açılışını HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HMKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen ile birlikte yaptı.

7’den 70’e her yaştan insanın büyük ilgi gösterdiği festivalin açılışında belediye bandosu marşları ile eşlik ederken bolluk ve bereketin simgesi kabul edilen narlar kırıldı.

Lezzet ve eğlence dolu festivalde, UNESCO onaylı Gastronomi Kenti Hatay’ın birbirinden özel sokak tatları yer aldı.

TÜM LEZZETLER BİR ARADA

Affan haytalısından İskenderun nohut dürümüne, bakla-humustan öcceye(mücver) kadar onlarca yiyecek ve içecek stantlardaki yerini alırken festivale katılanlar bu özel lezzetleri bir arada bulabilmenin keyfini çıkardı.

Savaş ve Önlen, stantları tek tek gezdi, sunumların tadına baktı. Ve yaptıkları konuşmalarda festivalin düzenlenmesinin Hatay’ın mutfak kültürünün tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Festivalde yeme-içme sunumlarının dışında atölye ve yarışmalar da düzenlendi. Akademisyenlerin, diyetisyenlerin ve mutfak şeflerinin bilgi ve tecrübeleriyle renk kattığı festivale katılanların hem karınları hem de gönülleri doydu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen festivale şehir dışından Hatay’a gelen misafirler de katıldı. Hatay’da böylesi bir festivalin olmasının çok güzel ve keyifli olduğunu söyleyen vatandaşlar ve misafirler bu tarz organizasyonların devam etmesini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.